Meksika-Abd Sınırındaki Köprüde Asılı 9 Ceset Bulundu - Son Dakika
Dünya

Meksika-Abd Sınırındaki Köprüde Asılı 9 Ceset Bulundu

Meksika'nın ABD sınırında bulunan Nuevo Laredo kentinde bir köprüde 9 asılı ceset bulundu.

04.05.2012 21:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksika'nın ABD sınırında bulunan Nuevo Laredo kentinde bir köprüde 9 asılı ceset bulundu.

Güvenlik güçleri, cesetleri bulunan dört kadın ile beş erkeğin "bir suç örgütü mensubu" olduklarının tahmin edildiğini, cesetlere bir de rakip suç örgütleri arasındaki anlaşmazlığı anlatan bir mesajın iliştirildiğini kaydetti.

Basın mensupları, gözleri ve elleri arkadan bağlı vaziyetteki cesetlerin köprü boyunca asılı bulunduğunu, trafiğin yoğun olduğu bu karayolunda cesetleri gören sürücülerin bir anda panik olduğunu anlattı.

Meksika ile ABD arasındaki karayolu taşımacılığının yüzde 40'ı Tamaulipas eyaleti ve özellikle Nuevo Laredo kentinden geçiyor. Bölge yıllardır çetelerin ve suç örgütlerinin şiddet olaylarına sahne oluyor.

Zetas karteli ve bir süre önce Meksika ile Amerikan hükümetleri tarafından en çok aranan suçlulardan Joaquin "El Chapo" Guzman'ın liderliğindeki Sinaloa karteline yanaşan eski müttefiği Körfez karteli arasında kanlı çatışmalar yaşanıyor.

Meksika'da Devlet Başkanı Felipe Calderon'un 2006 sonunda suç örgütleriyle mücadele için orduyu seferber etmesinden beri karteller ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadeleye bağlı şiddet olaylarında 50 binden fazla kişi öldü.

- NUEVO LAREDO

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Meksika-Abd Sınırındaki Köprüde Asılı 9 Ceset Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement