Kenya'da Yakalanan 12 Terör Zanlısının Yarısı Amerikalı - Son Dakika
Dünya

Kenya'da Yakalanan 12 Terör Zanlısının Yarısı Amerikalı

Kenya\'da Yakalanan 12 Terör Zanlısının Yarısı Amerikalı

Politik gazete Citizen, AVM baskınından sonra yakalanan terör zanlılarının isimlerini, hangi şehirden geldiklerini ve uyruklarını manşetten verdi.

30.09.2013 11:03  Güncelleme: 11:08

Kenya'nın politik gazetelerinden Citizen, AVM baskınından sonra yakalanan terör zanlılarının isimlerini, hangi şehirden geldiklerini ve uyruklarını manşetten verdi. Bu listeye göre 12 terörist zanlısının 6'sı Amerikalı, 2'si Somalili, 1'i Suriyeli, 1'i Kenyalı, 1'i Finlandiyalı ve 1'i İngiliz.

İstihbarat raporlarının Westgate Mall'a intihar saldırısını yapanların çoğunun Amerikalı olduğuna dikkat çeken Citizen, insanlık dışı saldırının diğer faillerinin Somalili, İngiliz, Kenyalı, Finlandiyalı olduğunu yazdı. İstihbaratın hazırladığı ilk raporlarda Suriyeli terörist zanlısından bahsedilmedi. Kenya gazetesi istihbarat raporlarında Suriye'de çok tehlikeli intihar komandolarının büyük tehdit olduğuna değinildiğine işaret etti.

İngiltere 'Aranan Beyaz Dul' olarak bilininen Samantha Lewthwaite'nin saldırı sırasında kaçmış veya ölmüş olabileceği kaydedildi. İstihbarat kaynakları, teröristi serbest bırakan bir polis görevlisinin saldırganların suçortağı olabileceğine dikkat çekti.

Saldırıdan önce El Kaide haberleşmelerini izleyen eylül ayında ABD'nin Nairobi ve Mombasa'da terör saldırılarının planlandığına ilişkin Kenya'ya uyarıda bulunduğuna dikkat çeken Citizen,ulusal güvenlik sistemindeki görevlilerin bu uyarıların gereğini yapmadıklarını vurguladı. Bu arada Kenya'daki İsrail işadamlarının sahip olduğu yerleri izleyen İsrail'in de ABD gibi Kenya'yı uyardığı kaydedildi. - Naırobı

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kenya'da Yakalanan 12 Terör Zanlısının Yarısı Amerikalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement