Parazit: Trump Oscar alan filmle alay etti, yapımcı 'Normal, çünkü Trump okuyamıyor' dedi - Son Dakika
Dünya
BBC

Parazit: Trump Oscar alan filmle alay etti, yapımcı 'Normal, çünkü Trump okuyamıyor' dedi

Parazit: Trump Oscar alan filmle alay etti, yapımcı \'Normal, çünkü Trump okuyamıyor\' dedi

ABD Başkanı Donald Trump, bu yıl En İyi Film dalında Oscar ödülünün Güney Kore yapımı Parazit'e verilmesine tepki gösterdi.

21.02.2020 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, bu yıl En İyi Film dalında Oscar ödülünün Güney Kore yapımı Parazit'e verilmesine tepki gösterdi. Trump, "Güney Kore'yle zaten yeterince sorunumuz var, bir de gidip En İyi Film ödülünü verdiler. Bu da nereden çıktı?" dedi. Korece çekilen ve başka ülkelerde İngilizce altyazıyla gösterilen filmin dağıtımcısı Neon ise Trump'a "(Trump'ın tepkisi) anlaşılabilir. Çünkü okuyamıyor" diye yanıt verdi.

Donald Trump, Colorado'daki bir mitinginde, En İyi film, En İyi Yönetmen, En İyi Özgün Senaryo ve Yabancı Dilde En İyi Film kategorilerinde toplam dört Oscar kazanan film için alaycı bir ifadeyle şunları söyledi:

"Oscarlar bu yıl ne kadar kötüydü, fark ettiniz mi? Güney Kore'den bir film kazandı. Bu da nereden çıktı? Güney Kore'yle ticari konularda zaten yeterince sorunumuz var, bir de gidip En İyi Film ödülünü verdiler. İyi miydi? Bilmiyorum."

'Rüzgar Gibi Geçti'yi geri getirebilir misiniz lütfen?'

"Ben 'Rüzgar Gibi Geçti' (Gone with the Wind) gibi bir şey arıyorum. Rüzgar Gibi Geçti'yi geri getirebilir misiniz lütfen? Sunset Bulvarı… Ne harika filmler var. İlk başta En İyi Yabancı Film ödülü sandım. Hayır. En İyi Film ödülü… Daha önce böyle bir şey oldu mu?"


Parazit: Trump Oscar alan filmle alay etti, yapımcı 'Normal, çünkü Trump okuyamıyor' dedi



Oscar tarihinde bir ilk

Yönetmenliğini Bong Joon-ho'nun yaptığı Parazit, Oscar tarihinde En İyi Film ödülünü kazanan ve İngilizce olmayan ilk film olmuştu.

Parazit, Güney Kore'nin başkenti Seul'de küçük ve karanlık bir bodrum katında yaşayan yoksul bir aile ile göz alıcı bir evde yaşayan zengin bir ailenin hikayeleri üzerinden sınıf mücadelesi ve eşitsizlik eleştirisi yapıyor.

Trump'ın "Geri getirin" dediği, sinema tarihinin en önemli yapımlarından biri olarak kabul edilen "Rüzgar Gibi Geçti" filmi ise Georgialı bir çiftlik sahibinin kızının, Amerika'nın Kuzey ve Güney eyaletleri arasındaki iç savaş ve sonrasındaki öyküsünü anlatıyor.

Vivien Leigh ve Clark Gable'ın başrolleri paylaştığı 1939 yapımı filmde siyah kölelerle beyaz efendileri arasındaki ilişkilerin tasviri uzun süre eleştirilmişti. Filmin uyarlandığı Pulitzer ödüllü romanda, siyah-beyaz eşitliğine karşı çıkan ırkçı Klu Klux Klan örgütü "trajik bir gereklilik" diye tanımlanıyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Parazit: Trump Oscar alan filmle alay etti, yapımcı 'Normal, çünkü Trump okuyamıyor' dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

BBC

Advertisement