Rusya, Beşar Esad'ı iade etmeyi reddetti - Son Dakika
Dünya

Rusya, Beşar Esad'ı iade etmeyi reddetti

Rusya, Beşar Esad\'ı iade etmeyi reddetti
19.04.2025 09:59

Rusya, Suriye'nin Beşar Esad'ın iadesine yönelik talebini reddetti. Rusya'nın Irak Büyükelçisi Alperus Kotraşev yaptığı açıklamada, Esad ile ailesine sığınma hakkının doğrudan Putin'in emriyle verildiğini ve bu kararın değişmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Rusya, eski Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı iade etmeyeceğini açıkladı. Rusya'nın bu kararı, iki ülke arasında ilişkilerin yeniden düzenlenmesi amacıyla sürdürülen diplomatik temaslar sonucunda alındı.

Rusya'nın Irak Büyükelçisi Alperus Kotraşev yaptığı açıklamada, "Beşar Esad'ın Moskova'da kalabilmesinin şartlarından biri, her türlü medya ve siyasi faaliyetten uzak durmasıdır. Şu ana kadar bu koşulların ihlal edildiğine dair bir bulguya rastlanmamıştır" ifadelerini kullandı.

"SIĞINMA HAKKI DOĞRUDAN PUTİN'İN EMRİYLE VERİLDİ"

Kotraşev, Esad ile ailesine sığınma hakkının doğrudan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle verildiğini ve bu kararın değişmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Rusya, Beşar Esad'ı iade etmeyi reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement