Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Rudenko duyurdu: Ukrayna barış müzakerelerinden fiilen çekildi - Son Dakika
Dünya

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Rudenko duyurdu: Ukrayna barış müzakerelerinden fiilen çekildi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Rudenko duyurdu: Ukrayna barış müzakerelerinden fiilen çekildi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Rusya ve Ukrayna delegasyonlarının barış görüşmeleri gerçekleştirmediklerini açıklayarak, Ukrayna tarafının müzakerelerden fiilen çekildiğini duyurdu.

17.05.2022 15:31  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta henüz ateşkes sağlanabilmiş değil. İki ülke çeşitli müzakereler yaparak bir araya gelse de neticelenmiş bir şey hala yok.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Rudenko, düşünce kuruluşu Valday Tartışma Kulübü tarafından düzenlenen bir konferanstaki açıklamasında, "Görüşmelere devam edilmiyor. Ukrayna görüşme sürecinden fiilen çekildi. Görüşmeler herhangi bir şekilde yürütülmüyor" dedi.

Rudenko, Ukrayna tarafının, Rusya'nın ilettiği barış anlaşması taslağı konusunda bir yanıt da vermediğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Rusya ve Ukrayna delegasyonları görüşmelerini yüz yüze ve video-konferans yoluyla gerçekleştiriyordu. Tarafların son yüz yüze görüşmesi mart sonunda İstanbul'da gerçekleşti. Görüşme sırasında birtakım temel prensipler üstünde anlaşıldığı kaydedildi. Ancak Rusya Dışişleri yetkilileri, Ukrayna'nın daha sonra İstanbul'da üstünde anlaşılan prensiplerden sapan şartlar öne sürdüğü ve müzakerelerin önünü tıkadığını açıkladı.

Son Dakika Dünya Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Rudenko duyurdu: Ukrayna barış müzakerelerinden fiilen çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement