Sigmar Gabriel: Türkiye, Önümüzdeki 10-20 Yıl Daha AB'ye Üye Olamaz - Son Dakika
Dünya

Sigmar Gabriel: Türkiye, Önümüzdeki 10-20 Yıl Daha AB'ye Üye Olamaz

Sigmar Gabriel: Türkiye, Önümüzdeki 10-20 Yıl Daha AB\'ye Üye Olamaz

ARD'de yayınlanan geleneksel yaz röportajında konuşan Gabriel, son günlerde dillendirilen Türkiye ile üyelik görüşmelerinin durdurulması fikrine karşı çıktı.

08.08.2016 10:07

ARD'de yayınlanan geleneksel yaz röportajında konuşan Gabriel, son günlerde dillendirilen Türkiye ile üyelik görüşmelerinin durdurulması fikrine karşı çıktı. "Türkiye ile her türlü diyalog kanalını açık tutmalıyız" diyen Gabriel, Türkiye'nin AB'ye üyeliği için, "Ben bu konuda inanıyorum ki, Türkiye'nin yakın bir gelecekte -10-20 yıldan bahsediyorum- AB'ye üye olma şansı bulunmuyor" dedi.

AB, KÜÇÜK BİR ÜLKEYİ DAHİ ALAMAYIZ

Türkiye'nin tüm koşulları yerine getirse de şu anda üye olamayacağını açıklayan Gabriel, bunun nedenini "Şu anda AB'nin küçük bir ülkeyi dahi üye kabul edebilecek durumda olmaması" olarak gösterdi. Gabriel, "Birisinin AB'ye hemen üye olabileceği hayali tamamen safsata, böyle bir şey olmayacaktır" diye konuştu.

İDAM GELİRSE MÜZAKERELERİN ANLAMI KALMAZ

Türkiye'de idamın yeniden gelmesi durumunda, AB'ye üyelik müzakerelerinin ayrı bir durum alacağını belirten Gabriel, idamın kabulünün Avrupa Birliği Temel Haklar Bildirgesi'nin ana unsuruna aykırı olacağını söyledi. Gabriel, "O zaman üyelik müzakerelerinin anlamı kalmaz" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Sigmar Gabriel: Türkiye, Önümüzdeki 10-20 Yıl Daha AB'ye Üye Olamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement