Şoygu, ABD'li mevkidaşı Austin ile telefonda görüştü - Son Dakika
Dünya

Şoygu, ABD'li mevkidaşı Austin ile telefonda görüştü

Şoygu, ABD\'li mevkidaşı Austin ile telefonda görüştü

Rusya Savunma Bakanlığı, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Karadeniz'de düşen İHA'ya dair görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

16.03.2023 11:06  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Karadeniz'de düşen İHA'ya dair görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu. Görüşmede, Rus tarafı ABD İHA'sının uçuşunu 'provokatif' olarak değerlendirirken, ABD tarafı ise Rus tarafının eylemlerini 'tehlikeli ve pervasız' olarak tanımladı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, telefon görüşmesinin 'ABD tarafının girişimiyle' yapıldığı vurgulandı. Açıklamada, "ABD'ye ait bir insansız hava aracının Karadeniz'de düşmesiyle yaşanan olayın sebep ve sonuçlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Bakan Şoygu, olayın nedeninin ABD'nin Rusya Federasyonu tarafından özel bir askeri harekatın yürütülmesi ile bağlantılı olarak ilan edilen uçuş kısıtlama bölgesine uyulmaması olduğuna dikkat çekti" denildi. ABD İHA'sının uçuş rotasının 'provokatif' olduğu ifade edilerek, söz konusu eylemin Karadeniz bölgesindeki gerilimin tırmanmasına neden olacak ön koşullar oluşturduğu aktarıldı.

ABD SAVUNMA BAKANLIĞI: TEHLİKELİ VE PERVASIZPentagon'dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada ise Rusya'nın eylemlerinin 'tehlikeli ve pervasız' olduğu belirtildi. Açıklamada, "Austin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Rus hava kuvvetlerinin Karadeniz üzerindeki uluslararası hava sahasında son zamanlarda yaptığı profesyonel olmayan, tehlikeli ve pervasız davranışlar hakkında telefonla görüştü. Bakan Austin, ABD'nin uluslararası hukukun izin verdiği her yerde uçmaya ve faaliyet göstermeye devam edeceğini vurguladı" denildi.GENELKURMAY BAŞKANLARI DA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Bakan Austin ve Şoygu'nun görüşmesinin ardından Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov ve ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley arasında da görüşme gerçekleştirildi. Generallerin görüşme içeriğine dair herhangi bir ek açıklama yapılmadı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Şoygu, ABD'li mevkidaşı Austin ile telefonda görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement