Tadf Başkanı Çınar: "Amerikalılar Türkiye'yi Yeterince İyi Tanımıyor" - Son Dakika
Dünya

Tadf Başkanı Çınar: "Amerikalılar Türkiye'yi Yeterince İyi Tanımıyor"

Tadf Başkanı Çınar: "Amerikalılar Türkiye\'yi Yeterince İyi Tanımıyor"

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu(TADF) Başkanı Ali Çınar, son 10 yılda Türklerin Amerika'da çok başarılı yerlere geldiğini, fakat Amerikalılar'ın Türkiye'yi henüz yeterince iyi tanımadığını söyledi Zeynep Öz - Türk Amerikan Dernekleri...

04.05.2012 09:33

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu(TADF) Başkanı Ali Çınar, son 10 yılda Türklerin Amerika'da çok başarılı yerlere geldiğini, fakat Amerikalılar'ın Türkiye'yi henüz yeterince iyi tanımadığını söyledi Zeynep Öz - Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu(TADF) Başkanı Ali Çınar, son 10 yılda Türklerin Amerika'da çok başarılı yerlere geldiğini, fakat Amerikalılar'ın Türkiye'yi henüz yeterince iyi tanımadığını söyledi. Amerika'nın en eski çatı kuruluşu olan TADF'ın Başkanı Çınar, "Türkiye'nin çok ciddi şekilde tanıtımını yapmadığını" kaydetti.

Çınar, "Hem devlet hem de burdaki sivil toplum örgütleri olsun, ülke olarak tanıtımımıza daha çok önem vermemiz lazım. Tanıtım bakımından görselliğin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Örneğin, Midnight Express filmi Türkiye'nin imajını zedelediyse, biz neden bu imajı düzeltecek filmler üretmeyelim? Bu sebeple, tanıtım anlamında daha ciddi çalışmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

Son yıllarda Türkiye'nin izlediği aktif dış politikanın TADF'a olan etkisi konusunda da, federasyonun tüzük gereği Türk ve Amerikan siyasetinden bağımsız hareket eden bir kuruluş olduğunu söyleyen Çınar, "Biz partiler üstü bir kuruluşuz fakat Türkiye'nin dış politikasının güçlü olması bizim de burada güçlenmemiz anlamına geliyor. Örneğin, Türk dernekleri ABD'nin resmi temsilcilerine eskiye oranla çok daha rahat ulaşıyor" diye konuştu.

-"OBAMA BİZİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI"-

Başkan Barack Obama'nın 24 Nisan'daki açıklamasına federasyon olarak nasıl tepki verdikleri konusunda ise Çınar, "Başkan Obama'ya Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Türk-Amerikan Toplum Merkezi (TACC), Amerika- Azerbaycan Derneği (ASA) ve Azeri-Amerikan Konseyi'nin (AAC) olarak bir kınama mektubu yolladık. Bu mektupta; kendisine 24 Nisan'daki açıklamasında tarafsız davranmadığını, Anadolu'da Müslümanların katledilmesini ve terör örgütü ASALA'nın diplomatlarımıza ve vatandaşlarımıza geçmişte yaptığı saldırıları görmezden geldiğini bu yüzden de bizi hayal kırıklığına uğrattığını söyledik" dedi.

-"TÜRKLER ARASINDAKİ BİRLİK VE BERABERLİK ÇOK GÜÇLÜ"-

Amerika'daki Türk dostluk gruplarının giderek artmasıyla beraber lobiciliğin de geliştiğini belirten Çınar, Türk toplumunun ortak tepki vermek konusunda kolayca organize olduğunu belirterek "Biz bugün Türkiye aleyhinde bir durum söz konusu olduğunda, faksla, telefonla ya da e-posta yoluyla binlerce dilekçeyi bir anda kongreye yollayacak güce ulaştık. Bu nedenle, Türkler arasında güçlü bir beraberlik bilincinin olduğuna inanıyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Tadf Başkanı Çınar: 'Amerikalılar Türkiye'yi Yeterince İyi Tanımıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement