Türkiye Hayranı Bir İngiliz General - Son Dakika
Dünya

Türkiye Hayranı Bir İngiliz General

Türkiye Hayranı Bir İngiliz General

İngiltere Genelkurmay Başkanlığı görevine Türkiye Hayranı Komutan Atanacak

20.07.2010 10:47  Güncelleme: 10:58

İngiltere Kara Kuvvetleri Komutanı Sir David Richards'ın Genelkurmay Başkanlığı görevine atanacağı bildirildi. Richards, DHA muhabirine yaptığı özel açıklamada 'Türkiye hayranı' olduğunu söylemişti.

Geçtiğimiz ay görevden alınan Genelkurmay Başkanı (Chief of the Defence Staff) Sir Jock Stirrup'ın yerine Türkiye hayranı olan Karakuvvetleri Komutanı (Chief of the Army) Sir David Richards getiriliyor.

Savunma Bakanı Liam Fox, Hava Kuvvetleri Komutanı Sir Jock Stirrup'un görevini bırakacağını açıklamıştı. Bu açıklama, İngiliz basınında "Genelkurmay Başkanı ordudan kovuldu"şeklinde yorumlanmıştı.

BAŞBAKAN CAMERON TEBRİK ETTİ

Başbakan David Cameron, General Sir David Richards'ın Genelkurmay Başkanlığı görevine atanacağını doğruladı.

Başbakan Cameron, General Richards'ın bu göreve getirilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek tebriklerini iletti.

TÜRKİYE HAYRANI

DHA muhabirine yaptığı özel açıklamada bulunan İngiltere'nin yeni Genelkurmay Başkanı David Richards, "Türkiye'de güzel şeyler oluyor" dedi.

Richards, Türkiye ile ilgili bir soruya cevap verdi. Sir David Richards, 'Türkiye'de güzel şeyler oluyor. Türkiye'ye hayranım.' ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı Richards, Türkiye'yi 'NATO'da çok önemli bir ülke' ve 'İngiltere'nin en iyi müttefiklerinden biri' şeklinde nitelendirdi.

28 Ağustos tarihinde Karakuvvetleri Komutan'na getirilen David Richards, daha önce Afganistan'da görev yapmıştı. Afganistan'daki Türk meslektaşlarıyla yakın irtibatta olan Richards'ın bu sayede Türkiye'yi yakından tanıdığı biliniyor.

Alpaslan DÜVEN - LONDRA-DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Türkiye Hayranı Bir İngiliz General - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement