Ukrayna'da Türklerin sığındığı caminin bombalandığı iddiasına Bakan Çavuşoğlu son noktayı koydu! - Son Dakika
Dünya

Ukrayna'da Türklerin sığındığı caminin bombalandığı iddiasına Bakan Çavuşoğlu son noktayı koydu!

Ukrayna'nın Mauripol kentinde içerisinde Türk vatandaşlarının da olduğu Süleymaniye Camii'nin bombalandığı iddia edilmişti. Antalya Diplomasi Forumu'nda açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, caminin bombalanmadığını ve sağlam olduğunu ifade etti.

13.03.2022 14:30  Güncelleme: 14:47

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle Rus tarafının bombalı saldırıları devam ediyor. Önceki gün Mariupol'da içerisinde Türk vatandaşlarının da olduğu Süleymaniye Camii'nin bombalandığı iddia edilmişti.

"14 BİN 480 VATANDAŞIMIZI TAHLİYE ETTİK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu'nun kapanışında cami hakkında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Savaş başladığından beri vatandaşlarımıza uyarı yönünde mesaj atmıştık. Savaşın başladığı günden bu yana 14 bin 480 vatandaşımızı tahliye ettik. Çatışma bölgesinde kalan vatandaşlarımız da var özellikle Mariupol'de. Lavrov ile görüşmemizde insani koridor konusunu da görüştük. İnsani ateşkes ve koridorun açılması gerekiyor, bu konuyu iki tarafla da konuşuyoruz" dedi.

"OTOBÜSLERİMİZ ORADA BEKLİYOR"

Camide hasar olmadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Şehrin altyapısı gitmiş durumda, oradaki vatandaşlarla telefonla ulaşamıyoruz. Oradaki camide vatandaşlarımız var. Caminin bombalandığı yönünde haberler çıktı ancak caminin imamı iddiaları yalanlandı. Camide bir hasar yok. Dünden beri otobüslerimiz orada bekliyor, çatışmalar devam ettiği için ve telefonlar kullanılmadığı için bekliyoruz. Vatandaşlarımızın yüzde 90'ından fazlasını tahliye etmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Ukrayna\'da Türklerin sığındığı caminin bombalandığı iddiasına Bakan Çavuşoğlu son noktayı koydu!

Son Dakika Dünya Ukrayna'da Türklerin sığındığı caminin bombalandığı iddiasına Bakan Çavuşoğlu son noktayı koydu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Caner kayalı: 2 gün önce yazdım buradan.Uyardım sazan gibi atlamayın yalan haberlere diye. 0 0 Yanıtla

Advertisement