Ukrayna'dan kritik nükleer ve radyasyon uyarısı: Çernobil acilen soğutulmalı, yoksa yeni Fukuşima felaketi kapıda! - Son Dakika
Dünya

Ukrayna'dan kritik nükleer ve radyasyon uyarısı: Çernobil acilen soğutulmalı, yoksa yeni Fukuşima felaketi kapıda!

Çernobil Nükleer Santrali'nin yakınında bulunan Slavutych şehrinin Belediye Başkanı Yuri Fomichev Rus ordusu kontrolünde bulunan santral hakkında uyarılar yaptı. Fomichev, "Eğer soğutma sistemi durursa, kısa bir süreliğine de olsa yeni bir Fukuşima yaşanır" ifadelerini kullandı.

16.03.2022 10:44  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya ile Ukrayna arasındaki yaşanan savaşın 21. gününe girilirken Çernobil'den korkutucu haberler geldi. Çernobil yakınındaki Slavutych kentinin Belediye Başkanı olan Yuri Fomichev santral hakkında yaptığı açıklamada "Eğer soğutma sistemi durursa, kısa bir süreliğine de olsa yeni bir Fukuşima yaşanır" şeklinde konuştu.

100 ÇALIŞAN RUS ASKERLERİ TARAFINDAN REHİN TUTULUYOR

Yaptığı açıklamaların devamında nükleer santral baskını sonrası 100 çalışanın Rus askerleri tarafından rehin alındığını belirten Yuri Fomcihev, "Bölgede gıda ve akaryakıt krizi yaşanıyor. Bununla birlikte acil durum jeneratörleri de duracak ve Çernobil'in güvenlik sistemleri de durabilir" ifadelerine yer verdi.

SOĞUTMA SİSTEMİ DURURSA YENİ BİR FUKUŞİMA YAŞANIR

Dış basına verdiği açıklamaların devamında durumun kritik olduğunu vurgulayan Fomcihev, "Nükleer santralden çıkan nükleer atıklar düzenli olarak soğutulmalıdır yoksa radyasyon sızıntısı meydana gelir. Eğer soğutma sistemi durursa, kısa bir süreliğine de olsa yeni bir Fukuşima yaşanır" dedi.

Ukrayna\'dan kritik nükleer ve radyasyon uyarısı: Çernobil acilen soğutulmalı, yoksa yeni Fukuşima felaketi kapıda!

Son Dakika Dünya Ukrayna'dan kritik nükleer ve radyasyon uyarısı: Çernobil acilen soğutulmalı, yoksa yeni Fukuşima felaketi kapıda! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement