Fukuşima Nükleer Santrali'nden robotla ilk radyoaktif yakıt örneği alındı, güvenli kapama planına katkı.
Japonya'nın kuzeydoğusundaki Fukuşima eyaleti açıklarında 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmazken herhangi bir can kaybı ve hasar bilgisi de verilmedi.
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Japonya'nın ajansa 20 milyon dolar bağışlayacağını açıkladı. Grossi, Fukuşima Dai-içi nükleer santralinde yaptığı denetlemeler sonrası, atık suyun okyanusa tahliyesi sürecinin uluslararası standartlara uygun yapıldığını teyit etti. Japonya Başbakanı Kişida Fumio da UAEA'nın faaliyetlerini desteklemek amacıyla 20 milyon dolar bağışlama taahhüdünde bulundu. Bağışın kanser araştırmaları ve nükleer teknolojiyi kullanan diğer alanlarda kullanılması planlanıyor.
Japonya'da 2011'de meydana gelen deprem ve tsunami sonucu nükleer sızıntı yaşanan Fukuşima Daiichi Nükleer Santrali'nin işletmecisi TEPCO, arıtılmış radyoaktif atık suyun denize tahliyesinin 2. etabına başladığını duyurdu. Tahliye süreci 23 Ekim'e kadar devam edecek ve toplamda 7 bin 800 ton su denize salınacak.
Japonya'nın Fukuşima eyaletinde bulunan Tohoku Safari Park'ta bir aslanın saldırısı sonucu hayvan bakıcısı Kato Keniçi hayatını kaybetti. Park yetkilileri, güvenlik önlemlerinin iyileştirileceği bir tarihe kadar hizmetlerini durduracaklarını açıkladı.
Japonya'da 2011'deki deprem ve tsunami sonucu hasar gören Fukuşima Daiichi Nükleer Santrali'nin işletmecisi TEPCO, tesiste biriken arıtılmış radyoaktif atık suyun denize tahliyesinin 2. etabına 5 Ekim'de başlanacağını açıkladı. İlk etapta 7 bin 788 ton su tahliye edilmişti ve 2. etapta yaklaşık 7 bin 800 ton suyun tahliye edilmesi planlanıyor. Tahliye süreci, uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştiriliyor ve su örneklerindeki radyoaktivite seviyesi güvenli sınırlar içinde bulunuyor.
Çin'in Cenevre'deki Birleşmiş Milletler (BM) Misyonu Başkanı Chen Xu, BM İnsan Hakları Konseyi'ni Japonya'nın nükleer kirli suyu okyanusa boşaltması sorununa daha fazla eğilmeye, Japonya'yı ise boşaltma işlemini derhal durdurmaya çağırdı. Chen Xu, Fukuşima'daki nükleer kirli su gerçekten güvenli olsaydı, Japonya'nın bunu okyanusa boşaltmak zorunda kalmayacağını ve şayet güvenli değilse kesinlikle boşaltmaması gerektiğini kaydetti. Fukuşima nükleer kazası, bugüne kadar dünyanın gördüğü en ciddi nükleer felaketlerden biri.
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, İran'la varılan ortak mutabakat sonrasında istenilen düzeyde ilerleme kaydedilemediğini belirterek, Tahran yönetimine maddelerin yerine getirilmesi için ciddi ve düzenli işbirliği yapması çağrısında bulundu. Grossi ayrıca Japonya'daki Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'nde atık suyun denize boşaltılmasına ilişkin gelişmeleri değerlendirdi ve İran'ın nükleer malzeme ve ekipmanlar hakkında yeterli açıklama yapmadığını ifade etti.
Japonya, halkın endişelerine ve muhalefete rağmen Fukuşima'daki nükleer kirli atık suyunu Pasifik Okyanusu'na boşaltarak şaşkınlık yarattı.
Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki arıtılmış radyoaktif suyun denize tahliyesinin güvenli olduğuna dikkat çekmek için bölgeden tutulan balıkları yedi. Kishida, balıkların güvenli ve lezzetli olduğunu söyledi.
Fukuşima Nükleer Santrali'nde biriken atık suyun denize boşaltılma kararı bir çok soru işaretini de beraberinde getiriyor.
Japonya'nın Fukuşima ve diğer eyaletlerinden vatandaşlar, nükleer kirli suyun okyanusa boşaltılması planını durdurmak için Japon hükümeti ve TEPCO'ya dava açacaklarını duyurdu. Davacılar, Fukuşima Bölge Mahkemesi'nde davayı resmen açacak ve boşaltma planının temel ilkeyi ihlal ettiğini belirtti. Japon hükümeti ise yoğun itirazlara rağmen boşaltma işlemine devam edeceğini açıkladı.
Japonya, 2011'deki depremin ardından meydana gelen tsunamide zarar gören Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'ndeki radyoaktif atık suyu okyanusa boşaltmaya başladı.
Japonya, komşu ülkelerin itirazlarına rağmen Fukuşima nükleer santralinde biriktirilen ve radyoaktif maddeler içeren bir milyon tondan fazla atık suyu Perşembe günü Pasifik Okyanusu'na boşaltacak. Bu karar, bir hafta önce Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) tarafından onaylanmıştı. Japonya Başbakanı Fumio Kişida, işlemin başlaması için tesisin işletmecisinden derhal hazırlık yapmasını talep edeceğini söyledi. Atık su planı, Asya ve Pasifik bölgesinde endişeye neden olmuş olsa da Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, atık suların çevre ve insanlar üzerinde ihmal edilebilir bir etkiye sahip olacağını belirtmişti.
Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Murat Kapıkıran, Japonya'nın Fukuşima'daki nükleer atık suyunun Pasifik Okyanusu'na boşaltılmasının küresel çapta endişelere yol açtığını ve ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Kapıkıran, atık suyun içerdiği radyoaktif sezyum izotopunun canlılarla temas etmesinin tehlikeli ve ölümcül olduğunu vurguladı. Ayrıca, nükleer kirli suyun okyanus akıntılarıyla tüm dünyaya yayılarak insan sağlığını etkileyebileceğini düşündüğünü ifade etti. Kapıkıran, bu eylemin balık yuvalarına, balık yumurtalarına ve su bitkilerine büyük olumsuz etkileri olabileceğini ve tüketiminin ölümcül olabileceğini söyledi. Bilimsel verilere göre hareket etme ve nükleer kirli suyu çevreye zarar vermeden bertaraf etmenin başka yollarına başvurulması gerektiğini belirten Kapıkıran, suyun temizlendikten sonra doğaya bırakılmasının daha iyi bir seçenek olduğunu dile getirdi. Japonya'nın Fukuşima'nın nükleer kirli suyunu Ağustos sonu ya da Eylül başlarında okyanusa boşaltmayı planladığı basında yer alan haberler arasında yer aldı.
Japon hükümeti, hasarlı Fukuşima Daiichi nükleer santralindeki nükleer kirli suyu Ağustos sonu ile Eylül başı arasında denize boşaltmayı düşünüyor. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın raporuna rağmen, komşu ülkeler ve yerel balıkçılar tarafından güçlü bir muhalefetle karşılaşmasına rağmen Japonya, radyoaktif atık suyun denize boşaltılması konusunda ısrarını sürdürüyor.
Güney Kore'nin Boseong ilçesinde, Japonya'nın hasarlı Fukuşima Daiichi Nükleer Enerji Santrali'nin nükleer atık suyunu okyanusa boşaltma planını protesto etmek için balıkçılar denize açıldı.
Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Barış Doster, Japonya'nın Fukuşima nükleer atık suyunu denize boşaltma kararının aslında ABD'nin bölgeyi istikrarsızlaştırmak için yaptığı teşvik ve provokasyonun bir sonucu olduğunu söyledi. Doster ayrıca, Japonya'yı planın detaylarını uluslararası kurumlar ve diğer ülkelerle şeffaf bir şekilde paylaşmadığı için eleştirdi.
Fukuşima vilayetindeki balıkçı dernekleri, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) Japon hükümetinin nükleer atık suyu denize boşaltma planı hakkındaki güvenlik güvencesine rağmen hasar gören nükleer santraldeki radyoaktif suyun denize boşaltılmasına karşı çıkmaya devam ettiklerini belirtti. Japonya bu yaz su boşatma işlemine başlamayı planlarken, Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura, balıkçıların görüşlerini alma amacıyla Japonya'nın kuzeydoğusundaki Fukuşima Vilayeti Balıkçılık Kooperatif Birlikleri Federasyonu'nu, UAEA'nın Japonya'nın söz konusu planına ilişkin kısa süre önce açıkladığı raporu hakkında bilgilendirdi. Geçen hafta açıklanan UAEA nihai raporunda, planın 'üzerinde mutabakata varılan uluslararası standartlara uygun olduğu' iddia ediliyor. Japon hükümeti ve tesisin operatörü olan Tokyo Elektrik Gücü Şirketi (TEPCO), 2015 yılında yerel balıkçılara, ilgili tarafların 'onayını' almadan denize atık su boşaltmayacakları sözünü vermişti.
Tokyo'da düzenlenen mitinge katılan Güney Koreli muhalefet milletvekilleri, balıkçılar ve Japon aktivistler, Japon hükümetinin Fukuşima nükleer santralindeki radyoaktif atık suyunu okyanusa boşaltma planını iptal etmesini talep etti.
Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), Japonya'nın Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki radyoaktif özellikli atık suyun Pasifik Okyanusu'na tahliyesine yönelik plana onay verdi. Japonya, Çin ve Güney Kore'nin tepkisine rağmen UAEA, tahliye planının uluslararası standartlara uygun olduğunu belirterek onay verdi.
Binlerce Güney Koreli, Japonya'nın Fukuşima'daki arızalı nükleer santralden çıkan radyoaktif atık suyunu Pasifik Okyanusu'na boşaltma kararını protesto etti. Göstericiler, Tokyo'yu atık suyu karada depolamak için daha fazla tesis inşa etmeye çağırdı. Japon hükümeti, komşuları ve Pasifik ada ülkeleri tarafından dile getirilen ciddi endişelere rağmen atık suyu bahar ya da yaz aylarında denize boşaltma kararı almıştı.
FUKUŞİMA, 21 Haziran (Xinhua) -- Japonya'nın Fukuşima kentinde Japon hükümetinin nükleer olarak kirlenmiş suyu denize boşaltma planını protesto eden insanlar, 20 Haziran 2023. (Fotoğraf: Zhang Xiaoyu/Xinhua)
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Japonya'nın Fukuşima Daiichi nükleer santralinin kirli sularını okyanusa boşaltmasını 'son derece bencil ve sorumsuz' bir eylem olarak nitelendirdi. Wang, Japonya'nın alternatifleri tam olarak değerlendirmeden, suyu okyanusa boşaltmaya kararını tek taraflı olarak aldığını dile getirdi.
Ankara Üniversitesi Asya Pasifik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Merthan Dündar, Japon hükümetinin Fukuşima Daiichi Nükleer Santrali'ndeki radyoaktif atık suları denize boşaltacağını açıklamasının, tüm dünyada kaygıya yol açtığını belirtti.
2011 yılında Fukuşima'da yaşanan felaketin ardından nükleer enerji konusunda geri adım atan Japonya politikasını değiştiriyor.
Japonya, Fukuşima nükleer felaketinden 11 yıl sonra, tanklarda depolanan arıtılmış suyun denize boşaltımı gibi yeni bir zorlukla karşı karşıya.
Fukuşima nükleer felaketinden 11 yıl sonra Japonya, su sıkıntısıyla mücadele ediyor.
Fukuşima sakinleri nükleer felaketten 11 yıl sonra bölgelerini yeniden inşa etmek için seferberlik halinde.
Japonya'nın elektrik üretiminde yeniden devreye alacağı nükleer santrallerin anlatıldığı video-grafşk Japonya, Fukuşima felaketinden sonra kullanım dışı bırakılan nükleer enerji santrallerini yeniden aktif hale getiriyor.
Japonya'nın Fukuşima bölgesinde bulunan Iwaki şehri Dünya Tsunami Farkındalık Günü kapsamında görüntülendi.
TOKYO, 18 Ağustos (Xinhua) -- Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Perşembe günü Japonya'nın kuzeydoğusundaki Fukuşima vilayeti açıklarında ilk belirlemelere göre 5,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmesine rağmen tsunami uyarısında bulunulmadığını açıkladı.
TOKYO, 16 Ağustos (Xinhua) -- Japonya'da felaketin vurduğu Fukuşima Nükleer Santrali yakınlarında depolanan son derece kanserojen kimyasal atıklar, protestolar arasında Hokkaido Adası'nda bir kente nakledildi.
TOKYO, 27 Temmuz (Xinhua) -- Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve konuk Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, Kasım ayında Widodo'nun ev sahipliğinde Bali Adası'nda yapılacak olan bu yılki G20 büyük ekonomiler zirvesi öncesinde Çarşamba günü Tokyo'da biraraya geldi.
İngiltere'deki Stirling Üniversitesi'nde çevresel radyoaktivite konusunda ünlü bir uzman olan Profesör David Copplestone, "Eğer bu suyu bertaraf etmek istiyorsak, önce o sudaki radyonüklidlerden kurtulmanın yollarını düşünmeliyiz, eğer bu mümkünse. Ne yazık ki, trityumu bu sudan ayırmak mümkün değil" dedi.
SEUL, 8 Mayıs (Xinhua) -- Güney Koreli bir çevre aktivisti, Japonya'nın arızalanan Fukuşima Daiichi Nükleer Santrali'nden Pasifik Okyanusu'na radyoaktif atık su boşaltma planının deniz ürünlerini tehlikeye atacağını ve okyanusu daha da fazla kirleteceğini söyledi.
Japonya'da Fukuşima açıklarında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki deprem, ülkede 2 milyon evin elektriğinin kesilmesine yol açtı.
Japonya'nın depremde zarar gören Fukuşima Nükleer Santrali'ni soğutmak için kullanılan 1.25 milyon ton suyun denize salınması planı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) tarafından incelendi.
Japonya'da 2011 yılında meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından nükleer facianın yaşandığı Fukuşima Daiichi Nükleer Santrali'nin hasar gören reaktöründeki erimiş nükleer atıklar, uzaktan kumandalı robot ile görüntülendi.
Japonya'da 2011 yılında 9 büyüklüğündeki deprem ve tsunaminin ardından Fukuşima Daiichi Nükleer Santrali'nde yaşanan facia yargıya taşındı.
Fukuşima Nükleer Santrali'nde 11 yıl önce meydana gelen kaza sonrası tiroid kanserine yakalanan altı genç, santrali işleten Tokyo Elektrik Enerjisi Kurumu (TEPCO)'na 616 milyon yen'lik (yaklaşık 5,4 milyon dolar) dava açtı.
Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), Japonya'nın Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki radyoaktif özellikli işlenmiş atık suyu denize boşaltmasını denetleyeceğini açıkladı.
Japon'da bukunan Fukuşima DAİ-Ni nükleer santrali kapanıyor.
Son dakika haberleri: Japonya hükümeti Fukuşima Dai-içi nükleer santralindeki atık suyu denize boşaltmaya karar verdi.
Japonya'nın kuzeydoğusundaki "Tohoku" bölgesinde Mart 2011'de meydana gelen deprem ve tsunamiden en çok etkilenen Fukuşima halkı, aradan geçen 10 yıla rağmen yeniden imar ve yapılanma faaliyetlerinin sürdüğünü belirtiyor.
Japonya'nın eski başbakanlarından Morihiro Hosokawa, Tomiichi Murayama, Junichiro Koizumi, Yukio Hatoyama ve Naoto Kan, Fukuşima felaketinin 10'uncu yıldönümünde eşzamanlı bildiriler yayınlayarak nükleer enerjiye karşı olduklarını belirttiler.
- Fukuşima kurbanları 10. yılında Paris'te anıldı Japonya'nın Fukuşima kentinde 2011 yılında meydana gelen deprem ve tsunamide hayatını kaybedenler, felaketin 10'uncu yılında Japonya'da olduğu gibi Fransa'nın başkenti Paris'te de anıldı.
On yıl önce Japonya tarihinin en büyük depremiyle sarsılmış, Fukuşima Nükleer Santrali de depremden etkilenip radyoaktif sızıntıya neden olmuştu.
Japonya'daki Fukuşima nükleer felaketi sırasında başbakan olan Naoto Kan, zamanında Türkiye'ye gelip Türk yetkililere nükleer enerjiyi güçlü bir şekilde tavsiye ettiği için pişman olduğunu söyledi.
Japonya'nın kuzeydoğusundaki Fukuşima eyaletinde, bölgede 10 yıl önce meydana gelen nükleer santral kazasının yıl dönümüne haftalar kala 7.3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Hükümeti alarma geçiren depremde 100'den fazla kişi yaralanırken, bölgedeki nükleer santrallerde anormallik tespit edilmedi.
Japonya'da dünyanın en büyük nükleer santrallerinden birinin bulunduğu Fukushima eyaletinde 7.1 şiddetinde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre tsunami riskinin olmadığı açıklandı.
Çevre örgütü Greenpeace, Japonya'da 9 yıl önce tsunami ile zarar gören Fukuşima nükleer santralini soğutmak için kullanılan radyoaktif atıklı suyun okyanusa salınması planlarına karşı çıkarak, bu suyun insanların genetik yapısına zarar verme potansiyeli taşıdığını söyledi.
- Fukuşima'da 1 milyon tondan fazla radyoaktif su denize boşaltılacak Japonya'da Fukişima nükleer santralinin radyoaktif maddeler içeren 1 milyon tondan fazla atık suyunu okyanusa boşaltılacağı iddia ediliyor.
Haftanın No Comment videoları: Rusya'da tokat yarışması, Japonya'da Samuray Festivali, Hindistan'da renkli Holi Festivali, Hayalet şehir Vuhan, Yunanistan'da yakılan olimpiyat ateşine koronavirüs önlemi.
- Fukuşima nükleer felaketinde hayatını kaybedenler Paris'te anıldı Nükleer karşıtı gruptan gösteri Japonya'da 9 yıl önce meydana gelen Fukuşima nükleer santralindeki faciada hayatını kaybedenler Paris'te nükleer karşıtı bir grup tarafından anıldı.
Japonya'da 9 yıl önce meydana gelen Fukuşima nükleer santralindeki faciada hayatını kaybedenler Paris'te nükleer karşıtı bir grup tarafından anıldı.
Japonya Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı, nükleer santralde muhafaza edilen radyoaktif suyun, kontrollü şekilde Pasifik'e bırakılması ya da buharlaştırılarak havaya karışmasının sağlanması veya her iki yönteminin birden kullanılması teklifinde bulundu
Japonya'da meydana gelen Hagibis Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısının 77'ye yükseldi. Japon Başbakanı Abe Şinzo tayfunun etkili olduğu bölgelerden Fukuşima'yı ziyaret etti.
Japonya’da mahkeme, 2011'de yaşanan Fukuşima nükleer felaketinin ardından “ihmalkarlıkla” suçlanan Tokyo Elektrik Gücü Şirketi’nin (TEPCO) üç eski yöneticisinin suçsuz olduğuna hükmetti.
Başbakan Şinzo Abe, 2011'de meydana gelen Fukuşima felaketi nedeniyle o zamandan beri "yangından koltuk" diye tabir edilen Çevre Bakanlığı'na, gençliği ve fotojenikliğiyle halk arasında popüler olan Şinjiro Koizumi'yi atadı.
Japonya Çevre Bakanı Yoşiaki Harada, sekiz yıl önce meydana gelen şiddetli deprem ve tsunamide hasar gören Fukuşima nükleer santralinin atık suyunu Büyük Okyanusu'na boşaltmak zorunda kalacaklarını açıkladı.
Japonya'nın Çernobil'i olarak bilinen Fukuşima felaketinden yedi yıl sonra, yayılan radyasyon nedeniyle 50'li yaşlarda bir santral çalışanının öldüğü bildirildi.
Japonya, 2011'de meydana gelen deprem ve tsunaminin yol açtığı Fukuşima nükleer felaketin ardından ilk kez radyasyona maruz kalan bir işçinin hayatını kaybettiğini doğruladı.
Japonya'da 2011 yılındaki depremde zarar gören Fukuşima Daiçi Nükleer Santralinin tahliye çalışmalarında ekipler, 2 nolu reaktördeki tehlikeli nükleer yakıt kalıntılarına ulaşmayı başardı.
Japonya'da mahkeme Fukuşima felaketinden etkilenen mağdurlara 500 milyon yen tazminat ödenmesine karar verdi.
Japonya'nın Fukuşima şehri yakınlarında 6.3 şiddetinde deprem meydana geldi.
Avrupa Parlamentosu (AP), nükleer felaket sonrasında Fukuşima'dan ithal edilecek gıdaların sıkı denetimlerine devam edilmesi gerektiği yönünde tasarıyı kabul etti.
Bir sualtı robotu, Japonya'daki Fukuşima reaktöründe erimiş nükleer yakıt olduğu düşünülen maddelerin ilk fotoğraflarını çekti.
Japonya'da Fukuşima nükleer santralinde inceleme yapan su altı araştırma robotu, santralin hasar gören reaktörünün tabanına çöken erimiş haldeki nükleer yakıtı görüntüledi.
Japonya'da 2011'deki deprem ve tsunami felaketinde ağır hasar gören Fukuşima Nükleer Santrali'ne gönderilen su altı robotu ilk görüntülerini gönderdi.
Fukuşima felaketinin üzerinden 6 yıl geçtikten sonra ilk ceza davası görüldü.
Tokyo Elektrik Enerji Şirketi (TEPCO) yöneticileri Fukuşima Nükleer Faciası'yla ilgili olarak yargılanıyor.
Tokyo Elektrik Enerji Şirketi (TEPCO) yöneticileri Fukuşima Nükleer Faciası’yla ilgili olarak yargılanıyor.
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) "ölümcül" tehlikeler" ve "ihtiyaç dışı" olması nedeniyle, Akkuyu Nükleer Santralı'na verilen üretim lisansının "derhal iptal edilmesi" çağrısında bulundu.
Çernobil'in yıldönümünde nükleere şarkılı protesto (Görüntülerle)Filiz Yavuz Madrid, 26 Nisan (DHA)- Çernobil nükleer kazasının 31. yıldönümünde nükleer karşıtı aktivistler nükleer santrallerin kapatılması talebiyle Madrid'de bir araya gelerek nükleere karşı şarkı söyledi.
Çernobil nükleer kazasının 31. yıldönümünde nükleer karşıtı aktivistler nükleer santrallerin kapatılması talebiyle Madrid'de bir araya gelerek nükleere karşı şarkı söyledi.
Japonya'nın Fukuşima felaketini yaşadığı dönemde Başbakanlık yapan Naoto Kan, Nükleer santrallere yatırım yapılmasını eleştirdi.
Japonya'nın Fukuşima nükleer felaketini yaşadığı dönemde ülkenin başbakanı olan Naoto Kan, nükleer enerjinin Japonya'da ve dünyada geleceğinin olmadığını söyledi.
Çin, Japonya'ya, Fukuşima'daki nükleer radyoaktif sızıntıyla ilgili uluslararası alanda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme çağrısında bulundu.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.