Vatikan'da İlk Kez 2 Papa Aynı Anda Aziz İlan Edildi - Son Dakika
Dünya

Vatikan'da İlk Kez 2 Papa Aynı Anda Aziz İlan Edildi

Vatikan\'da İlk Kez 2 Papa Aynı Anda Aziz İlan Edildi

Vatikan’da Papa Françesko tarafından yönetilen törenle eski Papalar 2. John Paul ve 23. Johannes ‘Aziz’ ilan edildi.

27.04.2014 15:03

Vatikan'da Papa Françesko tarafından yönetilen törenle eski Papalar 2. John Paul ve 23. Johannes 'Aziz' ilan edildi.

Binlerce kişinin katıldığı törende eski 2 Papa Aziz ilan edilirken geçtiğimiz yıl istifa ederek Papalık görevini bırakan 16. Benedikt de törende yer aldı. Vatikan'daki Aziz Pietro Meydanı'nda gerçekleşen törende Katolik Kilisesi tarihinde ilk kez 2 Papa aynı anda 'Aziz' ilan edildi. Katoliklik inancına göre birden fazla kanıtlanmış mucizesi olan kişiler Aziz'lik mertebesine yükselmeye hak kazanıyor. Papa Françesko ise tören sırasında yaptığı Latince konuşmada, "Onlar papaz, piskopoz ve 20. Yüzyılın Papa'larıydı. Trajik olayların yaşandığı bir yüzyılda var oldular fakat hiçbir zaman bu olaylara yenik düşmediler" dedi. Papa açıklamasında ayrıca, "23. Johannes ve 2. John Paul'u aziz ilan ediyoruz ve onları azizlerin arasına kaydediyoruz. Tüm kiliseler onlara hürmet etmelidir" dedi.

Öte yandan törende 100 civarında yabancı ülke yetkilisi yer alırken Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler temsil etti. Tören öncesi şehirdeki birçok noktaya büyük ekranlar yerleştirilirken bazı insanların Aziz Pietro Meydanı'na geceden gelerek sabahki töreni ön sıralarda izlemek için alanda uyudukları görüldü.

1981 yılında Mehmet Ali Ağca'nın Aziz Pietro Meydanı'nda suikast düzenlemeye çalıştığı Papa 2. Jean Paul tam 27 yıl Papalık görevini sürdürürken gençliğinde 9 yıl Türkiye'de temsilcilik yapan Papa 23. Johannes ise 5 yıl Papa'lık yapmıştı. - VATIKAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Vatikan'da İlk Kez 2 Papa Aynı Anda Aziz İlan Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement