Asistanlar Ayaklanıyor - Son Dakika
Eğitim

Asistanlar Ayaklanıyor

Asistanlar Ayaklanıyor

Son dönemde, neden gösterilmeksizin işlerine son verilen asistanların isyanı sürüyor.

01.08.2013 03:00

İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde farklı bölümlerde görev yapan araştırma görevlileri tarafından, "Güvenceli iş güvenceli gelecek!" oluşturmak için kurulan 'Asistan Dayanışması'na üye 3 öğretim görevlisi geçtiğimiz günlerde hiçbir gerekçe gözterilmeden işten çıkarılacağı bilgisini almıştı.

Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan araştırma görevlileri, rektörlük tarafından alınan tartışmalı karar ile ilgili, bugün Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğünün önünde bir basın açıklaması yapacaklar.

Öğertim üyesi, asistan, öğrenci ayırmaksızın tüm akademiyi basın açıklamasına davet eden 'Asistan Dayanışması' üyeleri, araştırma görevlilerinin "bursiyer" adı altında sigortasız çalıştırıldığına dikkat çekerek buna yönelik mücadelelerinin, diyalog ve çözüm çabalarının işten atılma ile son bulduğunu ifade etti.

"Akademik özgürlüğü, özgür düşünceyi ve bilimi ortadan kaldırmayı amaçlayan her türlü baskı ve dayatmayı reddediyoruz" diyen Dayanışma bugün düzenleyeceği basın açıklamasında Rektörlüğe taleplerini iletmeye çalışacaklar.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Asistanlar Ayaklanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement