Çocuk Mahkümlara Kişisel Gelişim Eğitimi - Son Dakika
Eğitim

Çocuk Mahkümlara Kişisel Gelişim Eğitimi

Çocuk Mahkümlara Kişisel Gelişim Eğitimi

Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mahkümlar, kişisel gelişim eğitimi ile topluma kazandırılıyor.

11.07.2013 09:00

Cezaevinde daha önce agresif davranışlarıyla dikkati çeken çocuk tutuklu ve hükümlülerin, eğitimlerin ardından, kitap okuma alışkanlığı kazandığı ve ılımlı davranışlar sergilemeye başladıkları belirtiliyor. Maltepe Çocuk Cezaevi'nde eğitim veren Kişisel Gelişim Uzmanı Sevda Türküsev, cezaevinde görevli personele, stresi azaltma, öfke kontrolü ve iletişimi güçlendirme konusunda eğitimler verdiğini, o dönemde çocuk mahkumlarla ilgili projeyi geliştirdiğini söyledi.

Türküsev, cezaevindeki 13-18 yaş arasındaki çocuklara 5 aydır kişisel gelişim dersleri verdiğini anlatarak, eğitimlerini "abla ve anne şefkatiyle" vermeye çalıştığını, çocukların zihinlerinde olumlu izlenim bıraktığında kendisini mutlu hissettiğini dile getirdi.

Kişisel gelişim eğitimi verirken aynı zamanda çocuklara kitap okumayı sevdirme konusunda da çaba gösterdiğini belirten Türküsev, "Bunun için kitaplarımı çocuklara ücretsiz dağıttım. Bir çocuk, geçen hafta bana 'abla senin kitabın sayesinde çok değiştim. Arkadaşıma kötü bir şey söyleyeceksem senin kitabın aklıma geliyor ve ona iyi davranıyorum' dedi. Eğitim verdiklerimden tahliye olanları da sosyal paylaşım sitelerinden takip ediyorum. Eğitimden geçen çocukların çok saygılı olduklarını görüyorum" diye konuştu.

Sevda Türküsev, doğru yetiştirilemeyen çocukların asi davranışlar içerisine girebileceğine dikkati çekerek, daha önce agresif davranışlar sergileyen çocukların eğitimden olumlu etkilendiklerini söyledi.

Meslek edindirme kursları veriliyor

Maltepe Çocuk Cezaevi Müdürü Naci Yıldız ise çocuklar için kişisel gelişim eğitiminin yanı sıra boş zamanlarını değerlendirecek aktiviteler başlattıklarını anlattı. Cezaevinde 203 çocuk tutuklunun kaldığını ve 5 derslik, 4 atölye, kapalı ve açık hava spor salonu bulunduğunu anlatan Yıldız, çocukları topluma kazandırmak için bazı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yıldız, kişisel gelişim eğitiminin yanı sıra çocuklara iş ahlakı ve el becerisi kazandırmak için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'ndan (İSMEK) gelen eğitimcilerin nezaretinde meslek edindirme kursları verildiğini söyledi. Çocuk mahkumlara yönelik eğitimleri önemsediklerini belirten Yıldız, bu kapsamda beden eğitimi ve satranç eğitimleri de verildiğini de sözlerine ekledi.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Çocuk Mahkümlara Kişisel Gelişim Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement