Devrek Belediyesi, Okul Kantinlerinde Denetimleri Sıklaştırdı - Son Dakika
Eğitim

Devrek Belediyesi, Okul Kantinlerinde Denetimleri Sıklaştırdı

Devrek Belediyesi, Okul Kantinlerinde Denetimleri Sıklaştırdı

Devrek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okullardaki kantin, kafe ve büfelere yönelik denetimlerini artırdı. Gıda maddeleri, hijyen, çalışma ortamı ve yangın önlemleri gibi konular kontrol ediliyor.

27.09.2023 12:18  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devrek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencilerin sağlığını tehdit edecek unsurları ortadan kaldırmak amacıyla okullarda bulunan kantin, kafe ve büfelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Devrek'te faaliyet gösteren eğitim kurumları bünyesindeki kantin, kafeterya ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapan işletmelerde, gıda maddelerinin yanı sıra hijyen, gıda maddelerinin hazırlanması, çalışma ortamı, çöp kovaları, gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri ile yangına karşı alınan önlemlerin yeterliliği kontrol ediliyor. Devrek Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından okul kantinlerinde yapılan denetimlerde, ruhsat, gıda üretim sertifikası, bakanlığın yasaklamış olduğu gıdalar, fiyat tarifesi, hijyen vb. konularda denetim yapıldı.

Kantinlerde satılan gıdaların öğrenciler açısından sağlık şartlarının uygunluğu ve güvenliğinin önemli olduğunu belirten Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, "Yeni eğitim eğretim yılının başlamasıyla birlikte çocuklarımızın daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamak amacıyla okul kantinlerindeki denetimlerimizi aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim Devrek Belediyesi, Okul Kantinlerinde Denetimleri Sıklaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement