Eğitimde Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Eğitim

Eğitimde Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Eğitimde Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

2013 Eğitimde Başarı Ödülleri Akdeniz İhracatçı Birlikleri Konferans Salonunda yapılan bir törenle sahiplerini buldu.

13.11.2013 22:21

Törene; Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Nihat Karabiber ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün yanı sıra idareci, öğretmen ve idari personel katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun göreve geldiği günden bu yana eğitim alanında var olan sorunların çözümü için büyük çaba sarf ettiğine dikkat çekerek, eğitimde yaşanan alt yapı eksikliklerini büyük bir hızla giderildiğini söyledi.

Derslik ve yurt ihtiyaçlarının giderilmesine ilişkin de titizlikle çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Gül, çalışmalarının sadece bu alanlara yönelik devam etmediğini geniş bir yelpazede çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Engelli çocuklarımızın eğitimine ayırdıkları toplam yatırım tutarının 20 milyon Türk Lirasını bulduğuna vurgu yapan Gül, "2010 yılında engelli eğitim veren okul sayımız 5-6 civarındayken Valimizin görev süresinde yani son 3 yılda bu sayı 25 olmuştur. Bu seneki yatırım programında başka hiçbir ilde olmayan 4 büyük engelli okulunun yapımı da bulunmaktadır" dedi.

Okul öncesi eğitimde Türkiye 49'unculuğundan Vali Güzeloğlu'nun önderliğiyle bir yıl içerisinde ilk 10'a girdiklerini 2012 yılında ise 4-5 yaş grubunda Türkiye 1'incisi olduklarını hatırlatan Gül, mesleki eğitimde de benzer bir başarıyı yakaladıklarını 2007 yılında yüzde 30 iken bugün bu oranın yüzde 47'yi bulduğunu ifade etti.

Açık Okul Projesi ile model olabilecek bir proje geliştirdiklerini kaydeden Gül, göçle İlimize gelen çocukların sorunlarının çözümü noktasında önemli bir Türkiye modeli oluşturduklarına işaret etti.

10 bin okul öncesi öğrencisine kahvaltı desteği sunduklarını belirten Gül, TÜBİTAK projelerinden de bahsettiği konuşmasında Mersin'in 2011 ve 2012 yıllarında Bölge birincisi olduğunu, Adana'da bulunan TÜBİTAK Bölge Merkezi'nin Mersin'e taşındığını, proje çağrılarında 149 okul ile ilimizin Türkiye birincisi olduğunu dile getirdi.

Gül, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Türkiye'ye model olan diğer bir proje olduğunu belirterek, Ana-Kız Okuldayız projesi ile okuryazar oranında 31'inci sıradan 8'inci sıraya yükseldiklerine işaret etti.

Vali Güzeloğlu'nun açtığı ufukla bu başarıların gerçekleştiğine vurgu yapan Gül, sözlerini şöyle tamamladı: "Kendisine bize olan güvenleri ve eğitime verdiği desteklerden ötürü şükranlarımızı sunuyorum"

Eğitimin hedefi birey her bireyin ise ayrı bir dünya olduğunu bu nedenle dünyayı değiştirmenin yolunun eğitimden geçtiğini söyleyen Vali Güzeloğlu da Mersin'de eğitim alanında yaşanan dönüşüme vurgu yaparak, "Göreve başladığım dönemde eğitimle ilgili veriler Mersin'e yakışmayacak seviyede idi. Sağlam bir eğitim altyapısı kurulmadan sağlıklı bir kent elde edemezsiniz. İşte biz bu bilinçle Mersin'i her alanda olduğu gibi eğitimde de zirveye çıkarmak için çabaladık. Milli Eğitim Müdürümüzün de anlattığı gibi eğitimde elde edilen başarılarla Mersin asıl şimdi büyükşehir oldu. Kendisi bizlere teşekkür etti ancak bu teşekkürün asıl sahibi sizlersiniz "dedi.

İnanmanın devamında çalışmanın gerekliliğini unutmadan yollarına devam edeceklerini dile getiren Güzeloğlu, "Öğretmen, belirleyen, tanımlayan ve geleceği hazırlayandır. Kamu yöneticiliğini seçmeseydim kesinlikle tercih edeceğim meslek öğretmenlikti" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bu Benim Eserim Yarışması Bölge Birincisi, Türkiye Finalisti Eserlerin danışman öğretmen, okul müdürü, TÜBİTAK Ortaöğretim Proje Yarışması Bölge Birincisi, Türkiye finalisti eserlerin danışman öğretmen, okul müdürü, TÜBİTAK Yenilikçilik ve Girişimcilik Yarışması Türkiye finalisti eserlerin danışman öğretmen, okul müdürü, Ana-Kız Okuldayız okuma-yazma kampanyasındaki en başarılı ilk 3 Halk Eğitim Merkezi Müdürü, başarılı çalışmalar yürüten müdür yardımcısı, şube müdürü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü şefleri, Ar-ge personeli, il çapında sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde Bölge, Türkiye veya uluslararası derece elde eden çalıştırıcı ve danışman öğretmenlerden oluşan toplam 207 personele başarı belgeleri Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Eğitimde Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement