Hatay'da YKS'de küpe ve piercing telaşı - Son Dakika
Eğitim

Hatay'da YKS'de küpe ve piercing telaşı

Hatay'da Yüksek Öğretim Sınavı'nın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi heyecanı yaşanırken, iki kız öğrenci piercing ve küpelerini son anda çıkartıp sınava yetişti. Depremin en büyük yıkıcı etkiyi yaptığı Hatay'da sınava giren öğrencilerin aileleri dışarıda heyecan yaşadı. Bir öğrenci ise son anda koşarak sınava yetişebildi. Veliler, çocuklarının heyecanına ortak oldu. Sınava giren öğrencilerin birçoğu hukuk fakültesi istediğini belirtti. Depremden kaynaklı korkuları olan aileler, öğrencilerinin başarısı için dua etti.

17.06.2023 12:10  Güncelleme: 12:50

- Hatay'da YKS'de küpe ve piercing telaşı

Hatay'da öğrenciler salonda, aileler dışarıda heyecan yaşadı

İki kız öğrenci piercing ve küpelerini son anda çıkartıp sınava yetişti

HATAY - Depremin en büyük yıkıcı etkiyi yaptığı Hatay'da YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi heyecanı başladı. İki kız öğrencinin küpe ve piercing çıkarma heyecanı kameraya yansırken, bir öğrenci ise son anda koşarak sınava yetişebildi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin en büyük yıkımı yaptığı Hatay'da da Yüksek Öğretim Sınavı'nın ilk oturumu başladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girmek isteyen öğrencilerin sabahın erken saatlerinde aileleriyle sınava girecekleri merkezlerin yollarını tuttu.

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi için sınava girecek öğrenciler binalara giriş yaptı. Giriş belgesi gösterip, üzerleri aranan öğrenciler salonlara alındı. Bir kız öğrenci küpesini ailesinin desteğiyle güçlükle çıkarabildi. Bir baka kız öğrencide burnundaki piercing nedeniyle zor anlar yaşadı. Sınava dakikalar kalması nedeniyle panik yaşayan öğrenci, yaklaşık 3 dakikalık çabasının ardından piercingini çıkarabildi. Aileleriyle vedalaşan öğrenciler duygusal anlar yaşadı. Bir kız öğrenci ise kapılar kapanmak üzereyken son anda koşarak salona girebildi. Veliler üniversite yerleşkesinde çocuklarının heyecanına ortak oldu.

"Hukuk istiyor"

Sınava giren Dilara Kara, "Çok çalışmaadım ama elimden geleni yapacağım Umarım emeklerimin karşılığını alrıım. Hukuk fakültes istiyorum. Biraz heyecanlıyım" ifadeleini yer verdi.

"Heyecanlıyız"

İki oğlunun sınavda ter döktüğünü dile getiren Nirces Düzel, " Hayaller yüksek ama hazırlanamadılar. Hep çadıdardıkk. Çadırda çalışma oldu. Oğlum sınava girdi ama bana girerek, "Sallantı olursa anne dışarı çıkarım" dedi. O stresle geldik. Bizde heyecanlı ve paniğiz. İki oğlumda hukuk okumak istiyor" dedi.

" Korkuyoruz"

2 oğlu sınava giren Sezgin Emirbaş, depremden kaynaklı bir korku yaşadıklarını belirterek, "Öğretmenlerimizin gayreti oldu, ellerinden geldiği kadar çalıştılar. Bina içine girmelerinden dolayı bir korku var. İçeri girerlerken bile benim kalbim sıkıştı korkuyorum" diye konuştu.

Hatay\'da YKS\'de küpe ve piercing telaşı
Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim Hatay'da YKS'de küpe ve piercing telaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement