Konservatuar 72 Öğrenciyi Şarkılarla Uğurladı - Son Dakika
Eğitim

Konservatuar 72 Öğrenciyi Şarkılarla Uğurladı

Konservatuar 72 Öğrenciyi Şarkılarla Uğurladı

Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunları, mezun olmanın sevincini seslendirdikleri şarkılarla kutladı.

09.06.2014 11:15

Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı 2013-2014 Eğitim/Öğretim yılına düzenlenen mezuniyet konseri ve töreni ile veda etti. 72 öğrenci dört yıl boyunca eğitim gördükleri konservatuardan mezun olmanın sevincini seslendirdikleri şarkılarla kutladı.

Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kürşat Gülbeyaz, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Konser dinletisi ile başlayan mezuniyet töreninde mezun olan öğrenciler seslendirdikleri şarkılarla salonda bulunanları mest etti. Sanat müziği ve yöresel ezgiler seslendiren mezun öğrencilere salonda bulunanlarda eşlik etti.

Okul birincisi Mensure Sizer yaptığı açılış konuşmasında müzik hayatına ilkokuldayken başladığına, 4 yıllık eğitim sürecini aile ve hocaları sayesinde tamamladığını belirtti. Sizer, mezun olan arkadaşlarını da tebrik ederek kendilerinde emeği olan tüm büyüklerine de teşekkür etti.

Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kürşat Gülbeyaz da yaptığı konuşmada Diyarbakır ve Dicle Üniversitesinin en neşeli olan bölümü konservatuarın 11. yılını kutladığını belirterek, birbirlerine sevgi ile kilitlenen, sevgi ve saygı ile bağlı olan bir bölüm olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

10 yılda 178 öğrenci mezun eden Konservatuarın, 11. yılında da 72 öğrenciyi daha mezun etmenin sevincini yaşadıklarını dile getiren Gülbeyaz, konservatuar bölümünü bitiren öğrencilerin istihdam sorunu yaşamadıklarını, gerek kamu kurumlarında öğretmen gerekse özel sektörde görev yaptıklarını ifade etti.

Tarihe ve medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır'da konservatuar öğrencisi olmanın ayrıcalığını anlatan Gülbeyaz, ailelere ve sevgi, dostluk tavırlarıyla kendilerine yaklaşan bütün öğretim üyelerine teşekkür etti.

Halk oyunları bölümünün dans gösterisi ile devam eden mezuniyet töreninde Kırklareli yöresi oyunları, Kanbağa, Alipaşa, Kırk haydut, eski kasap, zigoş ve kız karşılama adlı yöresel oyunlar sahnelendi. Halk oyunları bölümü öğrencileri sahneledikleri performansla büyük alkış aldı.

Temel Bilimler, Ses Eğitimi ve Halk Oyunları Bölümünden mezun olan öğrenciler öğretim üyelerinin ellerinden aldıkları mezuniyet belgeleri ile konservatuar hayatına veda ettiler.

Tören, keplerin havaya atılmasıyla ve çekilen halaylarla son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Konservatuar 72 Öğrenciyi Şarkılarla Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement