Memurun Hayatını Değiştirecek 5 Madde - Son Dakika
Eğitim

Memurun Hayatını Değiştirecek 5 Madde

Memurun Hayatını Değiştirecek 5 Madde

Bakan Çelik, ilgili bürokratlar ve memur sendikaları konfederasyonlarının başkanları, görüşmeler sonucunda 5 maddede uzlaşma sağladı.

19.04.2013 12:59

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in daveti üzerine Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, bakanlıkta bir araya geldi.

Toplantıda, geçen yıl hükümet ile memur sendikaları konfederasyonları arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde sonuçlandırılamayan ve Kamu Personeli Danışma Kurulunda görüşülmesine karar verilen konular masaya yatırıldı.

Bakan Çelik, ilgili bürokratlar ve memur sendikaları konfederasyonlarının başkanları, görüşmeler sonucunda 5 maddede uzlaşma sağladı. Tarafların yasal düzenleme yapılması konusunda mutabakata vardığı maddeler şöyle:

-En az bir yıl açıktan vekil olarak görev yapanlara yıllık izin verilecek.

-399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye tabi sözleşmeli personel ile 4/B sözleşmeli personelin izin süreleri, memurlara paralel şekilde yeniden düzenlenecek.

-Kadrolu, sözleşmeli ve geçici personel statüsündeki kadın kamu görevlilerine daha az gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilecek.

-Nöbetçi memur uygulayan kurumlarda bu uygulama kaldırılacak.

-Sümer Holding'de çalışan sözleşmeli personelden kesilen işsizlik sigortası primi kesilmeyecek.

9 maddede çalışmalar devam ediyor...

AA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Memurun Hayatını Değiştirecek 5 Madde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement