Türkiye'nin, Bosna Hersek'e ilgisinin sürekli geliştiğini ifade eden Padem, şunları kaydetti:
"Bu ilgi, sadece turizmle sınırlı değil. Dilimizin burada öğretilmesi ve kullanılması konusunda da ciddi çalışmalar var. Şu aşamada, Bosna Hersek'teki ilköğretim ve liselerde toplamda 60 kadar Türkçe öğretmenimiz Bosnalı çocuklarımıza eğitim veriyor. Başta öğretmenlerimizin kendini geliştirmesi ve Türkçe gündemi takip edebilmeleri adına böyle bir sistem kurmayı düşündük. Merkez, herkesin erişebileceği, Türk kültürüyle ilgili araştırma yapabileceği, ders alabileceği ve video konferans yöntemiyle ulaşabileceği interaktif bir merkez olarak tasarlandı."
Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi de Balkanlarda, Orta Doğu'da ve Orta Asya'da pek çok insanın ortak dil, kültür ve tarih mirasını paylaştığını belirterek, "Bu ortak mirası geliştirmek ve ileride dünyanın daha barışçıl, daha huzurlu ve demokratik bir gezegen olmasına yardımcı olmak için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.
Türkçe öğretiminin ciddiyetle yapılması gereken bir iş olduğunu vurgulayan Develi, merkezin Türkçe'nin doğru şekilde öğretilmesi konusunda önemli bir işlevi yerine getireceğini belirtti.
AA
Son Dakika › Eğitim › Saraybosna'da, 'Türkçe ve Uzaktan Eğitim Merkezi' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?