150 yıllık ata tohumlarıyla üretiyorlar - Son Dakika
Ekonomi

150 yıllık ata tohumlarıyla üretiyorlar

150 yıllık ata tohumlarıyla üretiyorlar Organik Örenli pırasası hasadı yapılarak tezgahlardaki yerini aldı Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner;

11.11.2021 10:23  Güncelleme: 11:40

150 yıllık ata tohumlarıyla üretiyorlar

Organik Örenli pırasası hasadı yapılarak tezgahlardaki yerini aldı

Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner; "Örenli köyündeki 40 hane 120 dekar alanda 120 ton civarında pırasa üretmektedir"

KÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Örenli köyünde, 150 yıllık ata tohumlarıyla üretilen lezzetli pırasanın hasadı yapılarak pazar tezgahlarındaki yerini aldı.

Pazar tezgahlarındaki yerini alan meşhur Örenli pırasasının bir bağı 5 TL'den alıcı buluyor. Örenli köyü Muhtarı Metin Öz, 150 yıllık ata tohumuyla ürettikleri pırasanın, organik olarak geleneğini sürdürdüklerini ifade etti.

Pazar tezgahına getirdiği meşhur Örenli pırasasına ilginin büyük olduğunu belirten Rahmi Akyol, Örenli pırasasını 150 senelik bir geçmişi olan tohumdan ürettiklerini söyledi.

Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner de, "Örenli köyünde, 120 dekar alanda 40 hane pırasa yetiştirmektedir. Miktar olarak 120 ton civarında pırasa üretilmektedir" dedi.

Lezzeti ve aromasıyla ünlü meşhur Örenli köyü pırasası, il içindeki talepleri karşılamanın yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen siparişlere de kargo ile gönderim yapılıyor.

150 yıllık ata tohumlarıyla üretiyorlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 150 yıllık ata tohumlarıyla üretiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement