5. Türkiye İnovasyon Haftası - Son Dakika
Ekonomi

5. Türkiye İnovasyon Haftası

5. Türkiye İnovasyon Haftası

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "İnovasyon Haftasının inovasyonla ilgili yarattığı küçük dalgalar artık bir kasırgaya dönüştü ve geçtiğimiz haftaki etkinliğimize 50 bin kişi katıldı.

09.12.2016 11:54

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "İnovasyon Haftasının inovasyonla ilgili yarattığı küçük dalgalar artık bir kasırgaya dönüştü ve geçtiğimiz haftaki etkinliğimize 50 bin kişi katıldı.Özellikle dün yaklaşık 17 bin kişi bu etkinlikte bizlerle beraber oldu." dedi.

Büyükekşi, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, TİM tarafından düzenlenen 5. Türkiye İnovasyon Haftasının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla başlayan 2. gün etkinliğinde konuştu.

Ekonomik anlamda güçlü olabilmek için dengeli büyüme ve toplumsal refahı artırmanın önemine işaret eden Büyükekşi, "Bu ülkenin bu yolda nefesinin kesilmemesi ve temposunun sürekli olarak artabilmesi için kolektif ve yenilikçi bir zekaya sahip olması gerekiyor. Bunun üzerine de zamanı koyarak ilerlemenin modern ifadesi inovasyon. Yani inovasyon bu zorlu çıtayı her seferinde daha yükseğe koyabilmenin olmazsa olmazıdır." diye konuştu.

Toplumların rekabetçiliğinin artık babadan oğula miras kalmadığını anlatan Büyükekşi, rekabetçiliğin çalışarak elde edildiğini söyledi.

- "Dünyaca ünlü inovasyon gurularını ülkemizde ağırlıyoruz"

İnovasyonu yaratıcılıktan ayıran temel öğenin çalışmak olduğunu aktaran Büyükekşi, "Çalışmanın gerekliliğine inanan ihracatçılar ailesi olarak inovasyonu geliştirmeye çok önem veriyoruz. Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerinde sanayi ve akademiyi, yaratıcılıkla tutkuyu, tecrübeyle vizyonu, sanayicinin alın teriyle üniversitedeki öğrencilerimizin, hocalarımızın akıl terini bir araya getirmeye çalışıyoruz. Dünyaca ünlü inovasyon gurularını ülkemizde ağırlıyoruz." bilgilerini verdi.

Büyükekşi, ilkini 2012 yılında düzenledikleri etkinliğe 15 bin kişinin katıldığını hatırlatarak, "İnovasyon Haftasının inovasyonla ilgili yarattığı küçük dalgalar artık bir kasırgaya dönüştü ve geçtiğimiz haftaki etkinliğimize 50 bin kişi katıldı. Özellikle dün yaklaşık 17 bin kişi bu etkinlikte bizlerle beraber oldu. Bugün de etkinliğimizin 2. günü. Dolu bir programla karşınızdayız." ifadelerini kullandı.

İnovasyonla ilgili toplantı ve çalışmalarla oluşacak bilincin Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracağına inandığını söyleyen Büyükekşi, inovasyonun artık sadece şirketler için değil ülkeler için de önemli bir stratejik unsur haline geldiğini kaydetti.

İnovasyon duygusunu paylaşan misafirlere katılımları için teşekkür eden Büyükekşi, Behçet Necatigil'in bir şiirinden alıntı yaptı ve "Ya ümitsizsiniz ya da ümit sizsiniz, ya çaresizsiniz ya da çare sizsiniz. Çare gençler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 5. Türkiye İnovasyon Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement