Ağbal, "Vergide Sağlanacak Adalet Devlete Olan Güveni Artırır" - Son Dakika
Ekonomi

Ağbal, "Vergide Sağlanacak Adalet Devlete Olan Güveni Artırır"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın konuşması - "Vergide sağlanacak adalet devlete olan güveni artırır. Bunu da kanunları, uygulamayı iyi yaparsanız sağlarsınız. İnşallah içinde bulunduğumuz dönemde de geleceğe yönelik olarak da bütün talepler başımızın üzerine. Bunların hepsini hayata geçirmek için çalışacağız" "TÜİK'in sizden (muhasebeciler) aldığı istatistikler var. Ben Bakan olarak inisiyatif alıyorum.

27.05.2016 01:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın konuşması - "Vergide sağlanacak adalet devlete olan güveni artırır. Bunu da kanunları, uygulamayı iyi yaparsanız sağlarsınız. İnşallah içinde bulunduğumuz dönemde de geleceğe yönelik olarak da bütün talepler başımızın üzerine. Bunların hepsini hayata geçirmek için çalışacağız"

"TÜİK'in sizden (muhasebeciler) aldığı istatistikler var. Ben Bakan olarak inisiyatif alıyorum. Bu belgeler artık hiçbir zaman muhasebecilerden istenmeyecek"

"Duyuyorum ki ücretlerinizi almakta zorlanıyormuşsunuz. Bu ücret meselenize bir çözüm bulacağız"

"Bu kadar karmaşık mevzuatın içinden çıkılamaz. Vergi kanunları, vergi usul kanunları, sosyal güvenlik kanunlarını masaya yatıracağız. Bütün hükümleri gözden geçirerek, bunları birbiriyle uyumlu hale getireceğiz. Aynı konuda aynı hüküm olacak"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Vergide sağlanacak adalet devlete olan güveni artırır. Bunu da kanunları, uygulamayı iyi yaparsanız sağlarsınız. İnşallah içinde bulunduğumuz dönemde de geleceğe yönelik olarak da bütün talepler başımızın üzerine. Bunların hepsini hayata geçirmek için çalışacağız. dedi.

Ağbal, Meslekte Birlik Grubu tarafından İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) seçimli genel kurulu öncesi Haliç Kongre Merkezi'nde "Dayanışma Gecesi" etkinliğine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Ağbal, Meslekte Birlik camiasının sadece bir mesleğin menfaatlerini korumak üzerine kurulmadığını, bu camianın idealleri olduğunu, camiayı bir araya getiren ortak değerler bulunduğunu belirterek, bu camianın zorluklar karşısında dimdik durduğunu ifade etti.

Hafta sonu yapılacak seçimlerde Meslekte Birlik Grubu'nun Adem Çalışkan'ı başkan adayı olarak gösterdiğini anımsatan Bakan Ağbal, "Kardeşimize başarılar diliyorum. Camia, elinden gelen gayreti gösterecek, bu yarışta bu idare birlikteliği taçlandıracak. Sonu inşallah hayırlı olur. Sonuç ne olursa olsun bize de size düşen görevler var mesleğin ileriye gitmesi konsunda." diye konuştu.

"Maliyeciler mükellefe eziyet etmeyecek"

Ağbal, bugün bazı şeyler söylemek istediğini ancak bu düşüncelerinin önceden beri var olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vergi kanunları daha basit olsun, mükellefler vergi kanunlarını uygularken zorlanmasınlar, daha az bürokrasi olsun. Mükellefin beyanı esas olsun, mükellef yarından endişe etmesin, 'Maliyeciler kapımı ne zaman çalacak' diye korkmasın, adalete güvensin. Maliyesine, devletine güvensin, devletin,maliyenin adaletine güvensin. Her Maliye Bakanlığı görevlisi yaptığı işin başına adaleti, eşitliği hakkaniyeti koyacak. Maliyeciler mükellefe eziyet etmeyecek. Yaptığı işi yaparken mükellefin haklarını kendi hakkı gibi koruyacak."

"Vergide adalet devlete güveni artırır"

Bakan Ağbal, yaptıklarının hala yetersiz olduğunu ve yapacakları şeylerin bulunduğunu belirterek, "Vergide sağlanacak adalet devlete olan güveni artırır. Bunu da kanunları, uygulamayı iyi yaparsanız sağlarsınız. İnşallah içinde bulunduğumuz dönemde de geleceğe yönelik olarak da bütün talepler başımızın üzerine. Bunların hepsini hayata geçirmek için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Ağbal, "Vergi kanunlarının uygulanmasında, mükelleflerin görevini yerine getirmesinde can alıcı nokta sizsiniz. Siz ne kadar iyi görev yaparsanız mükellef de maliye de rahat eder." diye konuştu.

Gelecek dönemde mali müşavirlerin ve muhasebecilerin üzerindeki gereksiz yüklerin hepsini nasıl azaltabileceklerini çalışacaklarını aktaran Ağbal, mesleği daha saygın hale getirmek için ilgili yasalarda gereken değişiklikleri yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Ağbal, mesleğin saygınlığını artırmak için canla başla çalışacaklarını vurguladı.

"Vergi kanunlarındaki belirsizlikler ortadan kaldırılmalı"

Bakan Ağbal, Meslekte Birlik gibi bir camia ile masaya oturma zamanının geldiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Hem meslek kanunu ile ilgili hem vergi kanunu ile ilgili düzenlemelerde masaya oturalım. Vergisini ödeyen her vatandaşlarımız eli öpülesi insanlardır. Vergisini veren vatandaşı el üzerinde tutmamız lazım. Vergi kanunlarında oluşan belirsizlikleri, geriye dönük yanlış uygulamaların hepsini kaldırmalıyız. Mükellefin hakkını hukukunu korumalıyız. Gelin birlikte yapalım, mükellefler kanundan ne kadar memnun kalırsa o şekilde vergisini verecektir."

"TÜİK'in sizden aldığı istatistikler var. Ben Bakan olarak inisiyatif alıyorum. Bu belgeler artık hiçbir zaman muhasebecilerden istenmeyecek" diyen Ağbal, muhasebecileri bu yükten kurtaracaklarını aktardı.

Ağbal, muhasebecilerden istenen belgelerin Bakanlıkta da olduğunu belirterek, hükümetin her zaman işleri kolaylaştırmaktan yana olduğunu, e-Devlet'in bunun için kurulduğunu anımsattı.

Bu tür gereksiz ne kadar işlem varsa azaltılması gerektiğini vurgulayan Ağbal, devletin ihtiyaç duyduğu bilgiyi en kısa yoldan üretmesi gerektiğini bildirdi.

"Ücret meselenize çare bulacağız"

Ağbal, "Duyuyorum ki ücretlerini almakta zorlanıyormuşsunuz. Bu ücret meselenize bir çözüm bulacağız. Mükellefin de muhasebecinin de hakkını hukukunu koruyalım." diye konuştu.

Bakan Ağbal, "Muhasebeci arkadaşımız vergi ödemek istediğinde ayrı bir kanun var. Beyannamesini geç verdiği zaman ayrı bir ceza, prim bildirgesini geç verdiği zaman ayrı bir ceza sistemi var. Usul hukuku tamamen birbirinden farklı. Bu kadar karmaşık mevzuatın içinden çıkılamaz. Vergi kanunları, vergi usul kanunları, sosyal güvenlik kanunlarını masaya yatıracağız. Bütün hükümleri gözden geçirerek bunları birbiriyle uyumlu hale getireceğiz. Aynı konuda aynı hüküm olacak. Birbirleriyle farklı olmayacak. Kafalar karışmayacak. Daha basit, daha adil, daha uygulanabilir bir sistem olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbal, "Vergide Sağlanacak Adalet Devlete Olan Güveni Artırır"
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ağbal, 'Vergide Sağlanacak Adalet Devlete Olan Güveni Artırır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi
    17:33 Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Rusya Federasyonu'na bağlı Yakutistan (Saha Cumhuriyeti) ile ilişkilerinin dinamik bir şekilde geliştiğini söyledi. Tokayev, Yakutistan Başkanı Aysen Nikolayev'i kabul ederek, karşılıklı ticaret hacmindeki artışın bu ilişkilerin bir göstergesi olduğunu belirtti. Yakutistan Günleri etkinliği kapsamında düzenlenen görüşmede tarım, madencilik, dijitalleşme ve turizm alanlarında işbirliği konuları ele alındı.

  • İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı
    17:18 İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planında bulunan projeler için 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma talebini meclisten onay aldı.

  • Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor
    17:09 Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor

    Toshiba, Japonya departmanındaki 5000 çalışanıyla yollarını resmi olarak ayıracak. Bu toplu işten çıkarma kararıyla maliyetleri düşürmeyi hedefleyen firma, gelecekteki dijital projelere kaynak aktaracak. Toshiba'nın finansal durumunu düzeltmek için aldığı bu radikal kararlar, kullanıcıların yararına olmayı umut ediyor.

  • Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi
    17:04 Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi

    Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kırmızı orman karıncaları, orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla Narlısaray Orman İşletme Şefliğine taşındı. Karıncalar, özel sandıklara konularak yeni yuvalarına yerleştirildi ve beslenmeleri için toz şeker döküldü. Nakil operasyonuna Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı ve Narlısaray İşletme Şefi de katıldı.

  • Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor
    17:00 Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi tarafından tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya aracısız ulaşmasını sağlamak amacıyla yaşama geçirilen Adabahçe'de yaz hazırlıkları sürüyor.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı
    16:57 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Etkinlikte, turizmin önemi vurgulandı ve turizm etkinliklerinin çeşitlendirilmesi gerektiği belirtildi.

  • Türkiye, küresel müteahhitlik sektöründe ikinci sırada
    16:54 Türkiye, küresel müteahhitlik sektöründe ikinci sırada

    Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, "Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında 40 firmasıyla Çin'in ardından ikinci sıradadır.

  • Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı
    16:54 Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı

    Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Silvan ilçesinde bulunan Malabadi Baraj Gölü'nde kaçak balık avı denetimi gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde, yaklaşık 5 bin 500 metre kaçak ve hayalet ağ ele geçirildi ve canlı bulunan balıklar suya bırakıldı. Baraj gölünde toplanan ağlar ise ekipler tarafından yakılarak imha edildi.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları
    16:52 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinliğine ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Konuşmalardan sonra sergi açılışı yapıldı ve çeşitli gösterilerle etkinlik sona erdi.

  • Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi
    16:47 Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi

    Sivas İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından düzenlenen SİVYAP 2024 fuarı açıldı. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, vatandaşın barınma hakkını kamunun görevi olarak tanımladı.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi
    16:46 Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç fazlası olan 45 adet kiralık aracını sergileyerek tasarruf sağlayacaklarını duyurdu. Başkan Çavuşoğlu, araçların geri gönderilmesiyle aylık 1 milyon 214 bin 962 TL tasarruf edileceğini ve belediyenin gereksiz harcamaların yapılmadığı bir kurum olacağını belirtti.


Advertisement