Ankara'ya Çağ Atlatacak Projelerimiz Var - Son Dakika
Ekonomi

Ankara'ya Çağ Atlatacak Projelerimiz Var

Ankara\'ya Çağ Atlatacak Projelerimiz Var

ATO, Yönetim Kurulu Başkanı Bezci, başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana sayısız projeye start verdiklerini söyledi.

02.05.2013 11:18  Güncelleme: 11:33

Ankara Ticaret Odası (ATO), Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana sayısız projeye start verdiklerini belirterek, önceki dönemin ekin dönemi olduğunu yeni dönemin ise hasat dönemi olacağını dile getirdi Ankara Ticaret Odası (ATO), Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana sayısız projeye start verdiklerini belirterek, önceki dönemin ekin dönemi olduğunu yeni dönemin ise hasat dönemi olacağını dile getirdi. Bezci, "Ankara'ya çağ atlatacak projelerimiz var" diye konuştu.

ATO Başkanı Bezci, 4 Mayıs'ta yapılacak ATO seçimleri öncesinde, başkanlığa seçildiği 14 Mart 2011 tarihinden bu yana gerçekleştirdiği icraatlar hakkında bilgi verdi ve yeni dönem için projelerini açıkladı.

Bezci, kamu kurumu niteliğinde hizmet veren bir sivil toplum örgütü olan odalarda yönetim anlayışının değiştiğine dikkat çekerek, ATO'nun TOBB ve Akreditasyon Kurulu tarafından "mükemmellik" ifade eden 5 yıldızlı akreditasyon belgesi aldığını söyledi. "Üyelerimize üstün kalitede hizmet vermek birinci amacımızdı, bunu da belgeledik" diyen Bezci, başarılarının tescillendiğini dile getirdi. Bezci, iki yıl gibi kısa bir sürede sayısız projeye imza attıklarını belirterek "Yaptığımız her projenin bir tescili var. ATO'nun mükemmellik belgesinden tutun da Shopping Fest'in Katar ve Azerbaycan'da aldığı ödüllere kadar her projemiz tescillendi" diye konuştu.

-YENİ DÖNEM "HASAT DÖNEMİ" OLACAK-

Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana sayısız projeye start verdiklerini belirten Başkan Bezci, önceki dönemin ekin dönemi olduğunu yeni dönemin ise hasat dönemi olacağını dile getirdi. Açıklamasında başkanlığı süresince hayata geçirdiği projelere de yer veren Bezci, "Dünyada ekonomik ve sosyal alanlarda ülkelerin yanı sıra şehirler de yarış halinde. Ankara'nın bu yarışta ön sıralarda yer alması için gerek ticari gerekse kentsel alanda çok çalışmaya ihtiyacımız var. Üyelerimizle, kentimizdeki KOBİ'lerimizle, cadde ve sokaklardaki esnaflarımızla, aynı heyecanı yaşayarak, hep birlikte Ankara için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu çalışmalarımızın neticesinde Ankara'da kişi başına düşen milli gelir iddia ediyorum 5 bin dolar daha artacaktır" dedi.

Ankara'nın ekonomik ve sosyal alanlarda gelişmesi ve Ankaralı tüccarın ilerlemesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlatan Bezci, nihai hedefin Ankara'nın tüm değerleriyle birlikte bir marka haline gelmesi olduğunu dile getirdi. Tüccara yönelik birçok hizmete imza attıklarını belirten Bezci, Karayolu gümrük kapılarını uluslar arası düzeyde yeniden hizmete soktuklarını vurgulayarak buradan elde edilen gelirin ATO aidatlarından daha yüksek olduğunu dile getirdi. Üstün standartlarda gümrük kapıları inşa ettiklerini ifade eden Bezci, bu sayede ihracatçının geçmişte yaşanan sıkıntılardan kurtulduğunu ve yılda 450 milyon doların ihracatçının cebinde kaldığını söyledi.

-"ATO MESLEK LİSELERİ GELİYOR"-

ATO olarak, meslek eğitimine önem verdiklerine dikkat çeken Bezci, bu çerçevede dış ticaret uzmanlığı başta olmak üzere, reyon elemanına varıncaya kadar pek çok alanda eğitim programları yürüttüklerini anlattı. Bezci, ATO olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu ile imzalanan Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü uyarınca meslek standartları belirleme yönelik çalışmaların yaptıklarını da söyledi. İstihdam sorunun en başında ara eleman sıkıntısının geldiğini belirten Bezci, yeni dönemde açacakları üç adet meslek lisesiyle kalifiye eleman probleminin önüne geçeceklerini söyledi.

-"HÜKÜMET YETKİLİLERİNE VE YEREL YÖNETİMLERE KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLACAĞIZ"-

Görev süresi boyunca hükümet yetkililerine ve yerel yönetimlere destek olduklarını belirten Bezci, "Yapılan iyi, işleri alkışladık, destek olduk ve katkı sağlamayı amaçladık. Yol gösterici nitelikte birçok projeyi kabine üyelerimizle istişare ettik. Yeni dönemde de bu uyumlu çalışmanın devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. İstikrar ve uyum içinde yapılan işlerde hayır vardır. Yeni dönemde tüm sektörlerimizin sorun ve isteklerini hükümet yetkililerimize ulaştıracağız" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Ankara'ya Çağ Atlatacak Projelerimiz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement