Ar Tarım ve Ericom'da Binlerce Kişiyi Dolandırdılar - Son Dakika
Ekonomi

Ar Tarım ve Ericom'da Binlerce Kişiyi Dolandırdılar

Ar Tarım ve Ericom\'da Binlerce Kişiyi Dolandırdılar

Bundan 4-5 yıl kadar önce büyük umutlarla halka arzı yapılan Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş ve Ar Tarım Organik Gıda AŞ., geride binlerce mağdur bıraktı.

10.08.2016 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bundan 4-5 yıl kadar önce büyük umutlarla halka arzı yapılan Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş ve Ar Tarım Organik Gıda AŞ., geride binlerce mağdur bıraktı. Türkiye genelinde bir çok ilde bulunan mağdurlar, bir yandan sosyal paylaşım siteleri üzerinden seslerini duyurmaya çalışırken bir yandan da savcılıklara suç duyurusunda bulundu.

Ankara'da yürütülen soruşturmalardan biri tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CLK Holding'in eski yöneticisi Ayhan Öztürk, Ar Tarım'ın eski sahibi Şehmus Arslan, Ericom Telekomünikasyon yönetim kurulu üyesi Ali Kemal Tümer'in de aralarında olduğu 11 kişi hakkında dava açtı.

HİLELİ SÖZLEŞMELER HAZIRLANDI

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması 22 Eylül'de görülecek. Onlarca kişinin müşteki olarak yer aldığı dava dosyasında, yapılan bir dizi hileli işleme yer verildi.

Şirket hisselerinde manüplasyon yapıldığına işaret edilen iddianamede, Ar Tarım'ın iflasa sürüklendiğine işaret edildi. İddianamede atıf yapılan SPK raporunda da, şirketin içinin boşaltıldığına işaret edildi. İddianamede, şüphelilerin halka arz işlemlerini, kaynak elde etmek üzere, belli bir plan dahilinde gerçekleştirdikleri kaydedildi. Hileli sözleşmeler ile göstermelik olarak kurulan şirketlere devir yapıldığına işaret edilen iddianamede, şüphelilerin nitelikli dolandırıcılık suçu işledikleri belirtildi.

'KONTROL AYHAN ÖZTÜRK'TE'

İddianamede, savunmasına yer verilen şüphelilerden Ali Kemal Tümer, Ayhan Öztürk'ü suçladı. Tümer ifadesinde özetle şunları kaydetti: "Tümer Tarım'ı (Ar Tarım'ı devralan şirket) Ayhan Öztürk'ün talimatı ile kurdum. Tümer Tarım kurulur kurulmaz, halka açık konumda olan Ericom Telekomünikasyon satın alındı. Hem Ericom'un hem Ar Tarım'ın alınması tamamen Ayhan Öztürk'ün kontrolünde oldu"

MAL VARLIKLARINA TEDBİR

Ankara Cumhuriyet Savcısı Turhan Elbistan'ın hazırladığı iddianamede, sanıklardan Şehmus Arslan ve Ayhan Öztürk'ün, suçtan elde ettikleri mal varlıklarına el konulmasını istedi.

SAVCILIK SORUŞTURUYOR

Öte yandan, yine Ayhan Öztürk'ün kontrolünde olan Ericom Telekomünikasyon ile ilgili de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma bulunuyor. Konu ile ilgili SPK uzmanlarının hazırladığı bir rapor da soruşturma dosyasına girdi. SPK raporunda Ali Kemal Tümer ve Mert Eren'in halka açık şirketin içini boşalttıkları kaydedildi. Ericom'a ait 4.3 milyon kişinin Tümer Tarım ile Ali Kemal Tümer ve Mert Eren'e aktarıldığı belirtildi.

HİSSEDE MANÜPLASYON YAPTILAR Yine SPK tarafında, Ericom hisselerinde manüplasyon yaptıkları gerekçesi ile, aralarında Engin Us, Serkan Çelik, Ufuk Süsoy, Ali Merdan Tonguç gibi isimlerinde bulunduğu 20 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu anlaşıldı. Raporda, 'grup' olarak hareket eden şüphelilerin 7 aylık süreçte hisseyi yüzde 386 oranında prim yaptırdıkları anlatıldı.

30 YILDA 500 BİN MAĞDUR

Bir kısım Ar Tarım mağduru adına dosyayı takip eden İstanbul Barosu'na üye Av. Mahmut Doğan, son 30 yılda 500 bini aşkın kişinin, borsada dolandırıldığına işaret etti. Av. Doğan, düzenleyici kurumların görevlerini etkin bir biçimde yapmamalarının mağduriyetlere yol açtığına vurgu yaptı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Ar Tarım ve Ericom'da Binlerce Kişiyi Dolandırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement