Automechanika İstanbul 2015" Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Automechanika İstanbul 2015" Başladı

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu, "Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedefi için sektörümüz üzerine düşeni yapacak" değerlendirmesinde bulundu.

09.04.2015 17:26

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu, " Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedefi için sektörümüz üzerine düşeni yapacak" değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası Otomotiv Endüstrisi Fuarı "Automechanika İstanbul", TÜYAP Fuar Merkezi'nde başladı.

14 salonda toplam 40 bin 516 metrekarelik alanda organize edilen ve 41 ülkeden bin 700'e yakın şirketin katıldığı "Automechanika İstanbul 2015"in açılış töreni Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, Messe Frankfurt Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu ve Otomotiv Yenileme Pazarı Geliştirme Derneği (OYPG) Yönetim Kurulu Başkanı A. Mesut Urgancılar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, bugün 345 üyesi bulunan TAYSAD'ın üyelerinin 22 milyar dolar işlem, 8 milyar dolar de ihracat hacmine sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ülke ihracatının yüzde 5'ini, sektör ihracatının yüzde 36'sını üyelerimiz gerçekleştiriyor. 140 binin üzerinde istihdam sağlıyoruz. Sektör bugün gelinen noktada, bir aracın yaklaşık 80-85'ini üretebilecek durumda. Otomotiv yan sanayicileri giderek dünyaya entegre oluyor. Türkiye'nin 2023 yılı için ihracat rakamlarını 500 milyar dolara çıkarmak gibi önemli bir iddiası var. Sektörümüz bu hedef içerisinde üzerine düşeni yapacaktır. Bu iddiayı gerçekleştirecek olan bizleriz. İhracatımızı yükseltmekle yükümlüyüz."

OYPG Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar da, Türkiye'nin otomotiv yan sanayinde dünyanın en önemli tedarikçilerinden biri olduğunu belirterek, "Amacımız sektördeki diğer meslek kuruluşlarıyla beraber, otomotiv yan sanayinde orijinal ekipmanların hakkını vermek, tüketicinin doğru ürün almasını sağlamak" ifadelerini kullandı.

Messe Frankfurt Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun da, Türkiye'nin kendileri için giderek daha fazla önem kazandığına işaret ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hatta öncelikli pazarlarımızdan biri Türkiye'dir. İlerleyen dönemlerde Türkiye'deki varlığımızı artırıp piyasa payımızı yükselteceğiz. Çünkü Türkiye, oldukça dinamik bir pazar. Bugün Automechanika İstanbul, Frankfurt ve Shanghai'dan sonra otomotiv sektörünün en büyük 3'üncü fuarı konumundadır. Bu da Türkiye pazarının önemini gözler önüne seriyor."

Fuar, 12 Nisan'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Automechanika İstanbul 2015' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement