"Avrupa Borç Krizi" Konferansı - Son Dakika
Ekonomi

"Avrupa Borç Krizi" Konferansı

"Avrupa Borç Krizi" Konferansı

Bonn Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Manfred J. M. Neumann, Almanya'nın ekonomik nedenlerle değil, politik nedenlerle Avrupa Birliği'nde olduğunu söyledi.

19.11.2012 14:49  Güncelleme: 14:54

Almanya Merkez Bankası Araştırma Merkezi profesörlerinden ve Bonn Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Manfred J.M. Neumann, Almanya'nın ekonomik nedenlerle değil, politik nedenlerle Avrupa Birliği'nde olduğunu söyledi.

Koç Üniversitesi ile TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu tarafından düzenlenen

"Avrupa Borç Krizi"başlıklı konferansta konuşan Neumann, bütün politikacıların Avrupa Merkez Bankası'nın tüm Avrupa'yı kurtarmasını beklediğini ama Avrupa Merkez Bankası'nın politik kararlar vermeye hakkı olmadığını söyledi.

Vaktinde İtalya'nın Avro Bölgesi'ne girmemesi gerektiğini söylediğini aktaran Neumann, Avro Bölgesi'ndeki borcun sebebinin tüketim ve emlak fiyatlarının bir anda düşmesi olduğunu ifade etti.

Avro Bölgesi'nde bankacılık sektörünün problem yaşamaya başlayınca asıl sorunun ortaya çıktığını anlatan Neumann, "Bu sorundan çıkmak için nominal döviz kuru oranları değiştirilmeli" dedi.

Almanya'nın verimli olmasının burada endüstri sektörünün çok iyi olmasından kaynaklandığını dile getiren Neumann, Yunanistan'da kamu yönetiminin fevkalade kötü olduğunu belirterek, "Yatırımcılar bu durumda neden oraya gitsin ki-" dedi.

Yunanistan'da borcun GSYİH'ya göre yüzde 70, İtalya'da yüzde 23, Almanya'da yüzde 17, Yunanistan'da ise yüzde 50 arttığı bilgisini veren Neumann, Almanya'nın ekonomik nedenlerle değil, politik nedenlerle Avrupa Birliği'nde olduğunu ifade etti.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Avrupa Borç Krizi' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement