Bank Asya Kira Sertifikası Arzına Yoğun Talep - Son Dakika
Ekonomi

Bank Asya Kira Sertifikası Arzına Yoğun Talep

Bank Asya Kira Sertifikası Arzına Yoğun Talep

Türkiye'nin önde gelen katılım bankalarından Bank Asya'nın kira sertifikası (sukuk) halka arz işlemi başarıyla gerçekleşti.

04.03.2013 16:24

Türkiye'nin önde gelen katılım bankalarından Bank Asya'nın kira sertifikası (sukuk) halka arz işlemi başarıyla gerçekleşti. Katılım Bankacılığı prensiplerine uygun olarak yapılandırılan ve başlangıçta 75 milyon TL olarak planlanan halka arza, iki katından fazla talep gelmesi nedeniyle ihraç miktarı 125 milyon TL'ye çıktı.

Halka arz sonrası yıllık getiri oranı yüzde 7,10 olarak kesinleşti.1 yıl vadeli ihraç, Türkiye'de özel sektör tarafından gerçekleştirilen ilk TL cinsi kira sertifikası halka arzı olma niteliği taşıyor.

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, halka arz işleminin başarıyla gerçekleştirildiğini ve beklentilerinin üzerinde taleple karşılaştıklarını belirtti. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, TL cinsinden ilk özel sektör kira sertifikasını halka arz ettiklerini ifade eden Beyaz, ilk defa sunulan bir ürün olmasına rağmen, iki katından fazla talep aldıklarını söyledi.

Bank Asya'nın kira sertifikası ihracıyla sermaye piyasalarından yeni bir fonlama kaynağına eriştiğini belirten Beyaz, başta faizsiz bankacılık ürünlerini tercih edenler olmak üzere, yatırımcılara düzenli gelir sağlayan alternatif bir yatırım aracı sunulduğunu açıkladı. Beyaz, "Halka arzın yüzde 54'ü yurt içi bireysel, yüzde 46'sı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Bu başarılı ihracın ardından yeni ihraçlar da gündeme gelecek" dedi.

Kira sertifikasında ne kadar getiri elde edileceğinin başlangıçta görülebildiğini ifade eden Beyaz "Gerçekleştirdiğimiz TL bazında 1 yıl vadeli bu ihraç, yatırımcının Türk Lirası'na karşı güvenini gösteriyor. Kira sertifikası ihracına Bankamız açısından bakıldığında, Türk Lirası cinsinden mevduata bir alternatif getirdiği için, hem finansman vadesini uzatıyor, hem de finans sistemi içerisinde tasarruf oranının artırılmasında rol oynuyor" dedi.

Kira sertifikası ihracının Asya Varlık Kiralama A.Ş. tarafından gerçekleştirildiğini belirten Beyaz, şunları kaydetti: "Asya Varlık Kiralama Şirketi, devraldığı varlıklardan kira geliri elde edecek ve bu kira gelirleri sertifika sahiplerine dağıtılacak. Kira sertifikası vadesinde ilgili varlıklar tekrar kaynak kuruluşa devredilecek. Yatırımcılara kira sertifikası süresince 3 ayda bir gelir dağıtılacak ve bir yıl sonunda kira sertifikası bedeli geri ödenecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bank Asya Kira Sertifikası Arzına Yoğun Talep - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement