Başbakan'a 'Galatasaray' Şikayeti - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan'a 'Galatasaray' Şikayeti

Başbakan\'a \'Galatasaray\' Şikayeti

Galatasaray Sportif AŞ yöneticileri hakkında Başbakan'a şikayet mektubu hazırlandı.

10.11.2012 11:34  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve halka açık şirket konumundaki Galatasaray Sportif A.Ş. yöneticileri hakkında Ekim ayında 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'manipülasyon' suçlaması ile soruşturma açılmasının ardından şimdi de Başbakan Erdoğan'a gönderilmek üzere şikayet ve ihbar mektubu hazırlandı.

Avukat Egemen Özbey tarafından mağdurlar adına hazırlanan mektupta SPK Başkanı Vedat Akgiray'ın Galatasaray taraftarı ve derneği üyesi olduğu öne sürülerek, SPK yönetiminin, Galatasaray Sportif A.Ş. ile ilgili görevlerinde SPK ilke ve prensiplerine aykırı hareket ettiği, sermaye piyasalarının işlerliğine, güvenilirliğine ters faaliyetlerde bulunduğu ve görevini kötüye kullandığı iddia ediliyor.

Hürriyet'in haberine göre, mektupta, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu duruma el koymasını ve durumun düzeltilmesi çağrısında bulunuluyor.

Bununla birlikte mektupta SPK'nın, Galatasaray Sportif A.Ş.'ye tolerans yaptığı ve kanunlara aykırı davranıldığı iddia edilen dört maddelik açıklama bulunuyor.

Bu maddelerde Galatasaray Sportif A.Ş.'de sermaye artırımının kanuna aykırı bir şekilde yapıldığı, Aysal'ın beyanlarıyla manipülasyon yapmasına rağmen bu konuda tek yetkili organ olan SPK'nın soruşturma başlatmadığı belirtiliyor.

Küçük yatırımcıların haklarını korumaları için getirilen bağımsız yönetim kurulu üyeliği kurumunun da Galatasaray tarafından mağdurların aleyhine kullanıldığı, bu durumun, hem SPK'ya hem de Cumhuriyet Savcılıklarına defalarca ihbar edildiği ancak sonuç alınamadığı bildiriliyor.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Başbakan'a 'Galatasaray' Şikayeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement