BDDK Başkanlığı Mukim Öztekin'e Emanet - Son Dakika
Ekonomi

BDDK Başkanlığı Mukim Öztekin'e Emanet

BDDK Başkanlığı Mukim Öztekin\'e Emanet

Bankalardan faktoring şirketlerine kadar büyüklüğü 1.8 trilyonu bulan 250'den fazla şirketin denetimi Mukim Öztekin'e emanet ediliyor.

13.06.2012 07:34

Sabah Gazetesinin haberine göre, finansın yeni patronu Mukim Öztekin oluyor. Öztekin 1.8 trilyonu bulan Türk finans sektörünün başına geçecek. Atama kararnamesi Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Öztekin, bankalar ve banka dışı kuruluşlar olmak üzere 300 bine yakın istihdamı bulunan 250 şirketi denetleyecek. Yeni göreviyle ilgili SABAH'a değerlendirmelerde bulunan Öztekin, "Konuşmak için erken. Sektörün içinden biriyim. Amacım ülkeye hizmet etmek. İnşallah bankacılık sektörüne hayırlı olur" dedi.

Öztekin'in kararnamesinin Köşk onayından sonra en geç cuma günü yürürlüğe girmesi bekleniyor. Finans dünyasının yakından tanıdığı Öztekin, Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden 1987'de mezun oldu. 1988-2000 yılları arasında Garanti Bankası, Albaraka Türk, Asya Finans Kurumu'nda müfettiş yardımcısı, müfettiş, şube müdür yardımcısı, şube müdürü görevlerinde bulundu. 2000-2004 arasında Asya Finans'ta genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Öztekin, Mayıs 2004'ten sonra Ziraat Finansal Kiralama Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Kısa bir süre BDDK'da görev yapan Öztekin TMSF'de kurul üyesi.

Öztekin'e BDDK başkanlığının sözlü olarak tebliğ edildiği öğrenildi. Öztekin mayıs ayında çıkan kanuna göre 5 yıl görev yapacak. Öztekin 9 yıllık başkanlık dönemi nisanda sona eren Tevfik Bilgin'in koltuğuna oturacak.

BDDK denetimindeki finans sektörünün toplam aktif büyüklüğü 1.8 trilyonu, çalışan sayısı da 300 bini buluyor. Öztekin aralarında 48 banka, 75 faktoring, 12 finansman, 8 varlık yönetim şirketi olmak üzere toplam 250'ye yakın kuruluştan sorumlu olacak.

İki yıl TMSF'de kurul üyeliği görevini yürüten Öztekin, 2009'da BDDK üyeliğine getirildi. Ancak Danıştay'ın, Devlet eski Bakanı Kemal Derviş döneminde görevden alınan Servet Taşdelen için "iade" kararı vermesi ile kurul üyeliğinden Ocak 2010'da istifa etmişti.

Tasaruf Mevduat Sigorta Fonu Başkanlığı için de Şakir Ercan Gül'ün kararnamesi imzaya açıldı. Görev süresi şubatta dolan ancak mayısta çıkan kanunla bir defalığına daha aynı göreve atanma hakkı kazanan Gül "Önemli olan ülkemize en iyi şekilde hizmet etmemiz" dedi.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi BDDK Başkanlığı Mukim Öztekin'e Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement