Bilecik Belediyesi Atıl Tarım Alanlarını Değerlendiriyor - Son Dakika
Ekonomi

Bilecik Belediyesi Atıl Tarım Alanlarını Değerlendiriyor

Bilecik Belediyesi Atıl Tarım Alanlarını Değerlendiriyor

Bilecik Belediyesi, atıl durumdaki tarım alanlarını ekerek değerlendirmeye devam ediyor. Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Pelitözü Mahallesinde yapılan çalışmaları ziyaret ederek, kadınlara ekonomik destek sağlanacağını ve ilin meşhur bal kabağının tanıtılacağını belirtti. Belediye tarafından ekilen bal kabakları, Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından bal kabağı tatlısı olarak değerlendirilecek.

24.10.2023 16:53  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi, belediyeye ait atıl durumdaki tarım alanlarını Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleriyle ekmeye devam ediyor. Pelitözü Mahallesindeki çalışmaları ziyaret eden Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, "Bu şekilde hem kadınlarımıza ekonomik anlamda destek sağlamış olacağız hem de ilimizin bu güzel lezzetini tanıtmış olacağız" dedi.

Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları tarafından Pelitözü Mahallesinde bulunan belediyeye ait alanda ekilen ata tohumu bal kabaklarının hasadına katıldı. Çalışanlarla birlikte tarladaki bal kabaklarını toplayan Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, yapılan çalışma ve hasat hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanlığına ait atıl alanları tarım yoluyla değerlendirdikleri için duyduğu mutluluğu anlatan Başkan Vekili Subaşı, "Pelitözü Mahallesinde belediye başkanlığımıza ait atıl durumda bulunan 3 dönümlük alanda Bilecik'in meşhur bal kabağını ekmiştik. Şimdi bal kabaklarımızı hasat etme vakti. Burada topladığımız bal kabaklarını başta Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olmak üzere belediyemize ait tesislerimizde bal kabağı tatlısı şeklinde değerlendireceğiz. Bu şekilde hem kadınlarımıza ekonomik anlamda destek sağlamış olacağız hem de ilimizin bu güzel lezzetini tanıtmış olacağız. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızı Bilecik'in güzel lezzeti bal kabağı tatlısını tatmaya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıldan bu yana Bilecik Belediyesi'ne ait alanlarda ata tohumu kara kılçık buğdayı ve bal kabağı ekimi yapılırken, orta refüjler ise lavanta çiçeğiyle süsleniyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bilecik Belediyesi Atıl Tarım Alanlarını Değerlendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement