Bir Devir Sona Erdi - Son Dakika
Ekonomi

Bir Devir Sona Erdi

Bir Devir Sona Erdi

ABD Merkez Bankası (Fed) Son İki Büyük Yatırım Bankası Goldman Sachs ve Morgan Stanley'in Statülerini Değiştiren Kararını Onayladı.

22.09.2008 10:31  Güncelleme: 20:57

ABD Merkez Bankası (Fed) son iki büyük yatırım bankası Goldman Sachs ve Morgan Stanley'in statülerini değiştiren kararını onayladı.

 Bu gelişme, pratikte Wall Street'teki yatırım bankacılığı modelinin sona erdiği anlamına geliyor.

Fed yaptığı açıklamada, Yönetim Kurulu'nun dün Washington'da yaptığı toplantıda, bu iki yatırım bankasının statülerinin değiştirilmesiyle ilgili  talebini oy birliğiyle kabul ettiğini bildirdi.

Fed'in bu kararıyla bu iki yatırım bankası Fed'in denetimi altında  çalışan bankacılık holding şirketlerine dönüşmüş oldu. Bu değişiklik iki yatırım  bankasının ticari bankacılık yapmasına izin veriyor.

Bundan böyle iki banka da eskisine göre çok daha sıkı denetim altında çalışacak. Bu gelişme, pratikte Wall Street'teki yatırım bankacılığı modelinin sona erdiği anlamına geliyor.

BEŞ BANKANIN ÜÇÜ GİTMİŞTİ

Mart ayında çöken yatırım bankası Bear Stearns'i JP Morgan Chase Fed'in desteğiyle almış, geçen hafta da Lehman Brothers iflasını açıklamış ve Bank of  America ise Merrill Lynch'i satın almıştı.

 

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bir Devir Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement