BMW'nin Annesi Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Ekonomi

BMW'nin Annesi Hayatını Kaybetti

Alman lüks otomotiv üreticisi BMW'nin önemli hissedarı olan Almanya'nın en zengin kadınları arasında yer alan Johanna Quandt, 89 yaşında hayatını kaybetti.

07.08.2015 09:23  Güncelleme: 09:30

Almanya'nın en zengin kadınlarından olan ve BMW'nin önemli hissedarı arasında yer alan Johanna Quandt, 89 yaşında hayatını kaybetti.

HAYATI FİLM GİBİ

İkinci Dünya Savaşı sonrasında iflasın eşiğine gelen BMW'yi kurtaran sanayici Herbert Quandt'ın 1950'lerde asistanlığını yapan, 1960'ta da onunla evlenen Johanna Quandt, eşinin ölümünden sonra onun BMW Yönetim Kurulu'ndaki sorumluluklarını üstlenmişti. Çocukları Stefan Quandt ve Susanne Klatten ile birlikte BMW'nin yüzde 46.8'lik hissesini elinde bulunduran Johanna Quandt, 1997'de tüm yönetim kurulu sorumluluklarını da çocuklarına devretmişti.

HİZMETÇİLİK BİLE YAPTI

Sanat tarihçisi bir aileden gelen, ancak Detroit'te yaşadığı dönemde hizmetçilik de yapan Johanna Quandt, Almanya'ya döndükten sonra bir bankerin sekreterliğini, ardından da eşinin asistanlığını yapmıştı. Eşinin şirketle ilgili kararlarında büyük etkisi olduğu söyleniyordu.

HAYIR İŞLERİ YAPIYORDU

Kendisini hayır işlerine adayan ve bunun için bir fon kurarak servetini bu konuda harcamaktan çekinmeyen Quandt, karserli çocuklara yardım ederken, bilimsel araştırmalara ve kültür faaliyetlerine verdiği desteklerle de tanınıyordu.

HİSSELERİ ÇOCUKLARINA DAĞITILACAK

Şirketten yapılan açıklamada, Quandt'ın ölümünün, ailenin şirketteki hissedarlığını etkilemeyeceği, çocuklarına paylaştırılacağı bildirildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan oğul Stefan Quandt, yüzde 17.4'lük, Susanne Klatten ise yüzde 12.6 hisseyi elinde bulunduruyordu. Annelerinin ölümünden sonra bu dağılımın yüzde 25.75 ve 20.95 şeklinde olacağı belirtiliyor.

SERVETİ 11.5 MİLYAR DOLAR

Quandt'ın net servetinin 11.5 milyar dolar olduğu ve Bloomberg'in milyarderler listesinde 98., Almanya'da ise 8. sırada olduğu hatırlatılıyor. BMW'nin piyasa değeri 65.3 milyar dolar olarak hesaplanıyor.
Kazancı sadece BMW Grubu'nun hisselerinden sağlamayan Stefan Quandt, güneş panelleri imalatından elektronik kartlar ve bankacılık gibi pek çok sektörde farklı şirketlere sahip. Susanne Klatten ise özellikle kimya ve ilaç sektöründe yatırımlar yapmayı tercih ederken, enerjiyle ilgili yatırımlar da yapmış.

BMW\'nin Annesi Hayatını Kaybetti

Son Dakika Ekonomi BMW'nin Annesi Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Oku: Herifi ayartip evlenmis, saglam yere kapak atmis. Kadin kafasi her millette ayni calisiyor 22 8 Yanıtla
    kralice: kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş.çalışın sizin de olur belki 6 1
  • Klm: toprağı bol olsun 12 4 Yanıtla
    HERŞEYİ GÖREN VATANDAŞ: BELKİ YAKARIZ HENÜZ KARAR VERMEDİK 2 3
  • ankaralı: oldum olası sekreterlerden çekinirim 6 4 Yanıtla
    Zulfu Yuksel: Onumde duran yargiyi , kimin ne tarafina birakayim ..?.. :)))... Yahu biraz ayip oldu biliyorum ama tutamadim kendimi ..!... Dedigim gibi on yargi ..! 3 3
  • bmw: öbür tarafta iyi sürüşler canım 7 1 Yanıtla
  • xx: Çok bile kalmış 0 8 Yanıtla

Advertisement