Bobi Frs Hatay'da Tanıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

Bobi Frs Hatay'da Tanıtıldı

Bobi Frs Hatay\'da Tanıtıldı

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından yayımlanan Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS), Hatay'da tanıtıldı.

31.10.2017 15:39

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından yayımlanan Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS), Hatay'da tanıtıldı.

KGK Kurul Üyesi Prof. Dr. Yusuf Balcı, Hatay Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda gerçekleşen toplantıda, BOBİ FRS'nin işletmelerin uygulayacağı, gerçeğe, ihtiyaca uygun ve karşılaştırılabilir finansal bilgi sunumunu amaçlayan bir finansal raporlama standardı olduğunu belirtti.

Balcı, BOBİ FRS'nin doğru ve düzgün anlaşılması açısından hummalı bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.

BOBİ FRS'nin 2018 yılı ocak ayında faaliyete gireceğine vurgu yapan Balcı, şöyle devam etti:

"BOBİ FRS, ortakların, yatırımcıların, kredi verenlerin, kamunun ve diğer tarafların bilgi ihtiyacını sağlayacak genel amaçlı finansal raporlama ilkelerini karşılamaktadır. Uluslararası muhasebe ve finansal raporlama uygulamalarıyla ve AB düzenlemeleriyle uyumlu olan BOBİ FRS, işletmelerin genel olarak karşılaşabileceği tüm muhasebe işlemlerine ilişkin muhasebe esaslarını belirlemektedir. BOBİ FRS'nin uygulanmasıyla birlikte bağımsız denetime tabi olan ancak Türkiye Finansal Raporlama Standardını uygulamayan şirketlerin finansal tablolarını kullanan paydaşlara gerçeğe ve ihtiyaca uygun, karşılaştırılabilir bilgi sunulması sağlanmış olacaktır. Böylece, işletmelerin doğru ve güvenilir finansal tablolar hazırlamaları ülkemizdeki yatırım iklimini olumlu yönde etkileyecektir."

Daha sonra bir sunum yapan KGK Uygulama Daire Başkanı Mustafa Sözen, uygulamaya ilişkin detaylı bilgi verdi.

Program sonunda KGK uzmanları katılımcıların sorularını yanıtlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bobi Frs Hatay'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement