Borsan Kablo'da Hedef İlk 5 - Son Dakika
Ekonomi

Borsan Kablo'da Hedef İlk 5

Borsan Kablo\'da Hedef İlk 5

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Türkiye'deki 300 kablo üreticileri içersinde ilk 5 büyük üreticiden biri olma durumuna geldiklerini belirtti.

19.04.2012 16:31

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Türkiye'deki 300 kablo üreticileri içersinde ilk 5 büyük üreticiden biri olma durumuna geldiklerini belirtti.

Borsan Kablo'ya yapılan yatırımlarla kablo üreticilerinde Türkiye'de ilk 5'e girme durumuna geldiklerini belirten Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Borsan Elektrik 1984 yılında kuruldu. 2002 yılında elektrik tesisat malzemeleri ve aydınlatma üzerine üretimine devam etti. 2002 yılında başlamış olduğu kablo üretiminde geride bıraktığı 10 yılda çok ciddi mesafeler kat etmeyi başardı. Bilindiği gibi Türkiye, kabloda tüm dünyanın önemli üretim merkezlerinden bir tanesidir. 300'ün üzerinde üreticinin olduğu Türkiye'de son 10 yılda Borsan ilk 10 içersinde büyük kablo üreticisinden biri olma başarısı gösterdi. Son dönemde Samsun'da Türkiye'nin ilk madenden bakır üreten fabrikası Eti Bakır A.Ş.'nin kurulması ile beraber geçen yıl kendi üretmiş olduğu bakırı katot yapıp, yeni yatırımlarla Samsun'da madenden katot üretimini gerçekleştirdi. Bu da bizim için büyük bir avantaj oldu. Çünkü daha önce biz almış olduğumuz bakırları İstanbul'a gönderip oradan tel haline getirip alıyorduk. Bu şekli ile beraber bu yıl yapacağımız yeni yatırımla katottan eritmeyi kendi bünyemizde yapacağız. Zaten geçen yıl tel üretimini yapan tesisimizi kurmuştuk" dedi.

Ayda bin 200 ton katot eritme kapasitesi olan tesisi mayıs ayı sonunda kuracaklarını ifade eden Ölmez, "Şu anda inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu şekli ile beraber Borsan Kablo ayda bin 200 ton bakırı eritip, filmaşin haline getirmeyi ve devamında da kurmuş olduğu ergitme tesisleri ile beraber tel haline getirmeyi entegre şekilde başarmış olacak. Bu haliyle beraber bize büyük bir rekabetçilik sunuyor. Eti Bakır A.Ş.'nin burada katot üretimi yapıyor olması bize çok ciddi anlamda rekabetçilik sunuyor. Bu avantajları da kullanarak devam eden yatırımlarla beraber, 2011 yılı içersinde 10 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız. Burada kablo üretimine ağırlık veriyoruz ve 3 ayrı alanda yatırım yapmış oluyoruz. Bunlar eritme tesisi, yeni nesil kablo üretimini yapacak makineler ve mevcut kapasiteyi arttırıcı makineleri ile birlikte toplam 10 milyon TL yatırımı gerçekleştireceğiz. Bu yatırımlarımız haziran ayının sonunda tamamlanmış olacak" diye konuştu.

Afrika pazarında çok başarılı işler yaptıklarını belirten Ölmez, "Özellikle iç Afrika çok ilgimizi çekiyor. Son 1 yıldan beri sürekli oradaki fuarlara katılıyoruz ve çok iyi neticeler alıyoruz. Şu anda 52 ülkeye ihracat yapıyoruz. Hedefimiz bu yıl ülke sayılarını 60'a çıkarmak. Ağırlıklı olarak çok büyük bir pazar olan Afrika pazarında olmayı istiyoruz. Borsan Kablo, bu yeni yatırımları ile Türkiye'deki en büyük 5 kablo üreticisinden biri olacak." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Borsan Kablo'da Hedef İlk 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement