Btso Başkanı Burkay Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Btso Başkanı Burkay Açıklaması

Btso Başkanı Burkay Açıklaması

TEB Özel Melek Yatırım Platformu'nun sponsorluğunda Bursa'da gerçekleştirilen "Etohum Bursa Yatırımcı Buluşması" başladı.

20.09.2013 16:53

TEB Özel Melek Yatırım Platformu'nun sponsorluğunda Bursa'da gerçekleştirilen "Etohum Bursa Yatırımcı Buluşması" başladı.

Buluşmanın açılış konuşmasını yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin her alanda çok hızlı büyüdüğüne işaret ederek, "Ülkemizde ve dünyada üretim ve ticaret alanında yükselen yeni değerler, yükselen yıldızlar var. Her güne farklılığı ve yenilikçiliği temsil eden bir buluşla uyanıyoruz. Bilgiyi ve teknolojiyi üreten, gücün de sahibi oluyor. İnternet dediğimiz uçsuz bucaksız dünyada farklı projeler, yatırımlar önümüze çıkıyor ve kısa zamanda büyüyen markaya dönüşüyor. Dünya e-ticaret hacmi 2012 itibariyle 680 milyar dolara ulaşmış durumda. Artık zaman, inovatif bir anlayışla farklılığı ortaya koyan girişimcilerin zamanı. İstikrarlı bir şekilde büyüyen Türkiye'mizde her yıl 750 bin gencimize iş bulmak zorundayız. 10 yıl sonra bu rakam 1 milyona ulaşacak. Peki, bunun altından nasıl kalkacağız? Tek çaremiz var, o da girişimci sayısını artırmak. Geçmişte insanlarımızın pek çoğunun yenilikçilik vasıfları törpülendi, beyinlerimize pranga vuruldu. Oysa AB komisyonu tarafından yapılan bir araştırma, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin girşimcilik olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Araştırmaya göre 27 AB ülkesinde insanların yüzde 60'ı istihdam edilmek, yüzde 40'ı ise patron olmak isterken, Türkiye'de ise istihdam edilmek isteyenlerin oranı yüzde 20, patron olmak isteyenlerin oranı yüzde 80 civarında. Demek ki toplum olarak, bizim kanımızda girişimcilik var" ifadelerini kullandı.

Hazine Müsteşarlığı'nın şubat ayında yürürlüğe giren bireysel katılım sermayesi hakkındaki yönetmeliğin güven verici olduğunu dile getiren Burkay, "Melek yatırımcılık platformu, ekonomide yeni ve başarılı bir model. Buna paralel olarak, yeni ekonomi konusunda bilgi ve fikir sahibi, kendi internet şirketini kurmak isteyen girişimcilerle şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan e-tohum projesi de birçok hayali başarı öyküsüne dönüştürecek çok güzel bir pazar yeri. Neden Bursa'mızdan da Steve Jobslar, Bill Gatesler çıkmasın? Bizim insanımızın hiçbir eksiği yok. Bugüne kadar girişimcilerimizin başardıkları bunun göstergesidir. Bunun için de bu tür projelerin yanında, genç yeteneklerimizin buluştuğu ve kabiliyetlerini geliştirebileceği bir çalışma ortamı olan gelişmiş ülkelerdeki tekno-kafelerin Bursa'mızda da açılması gerekiyor" dedi.

BTSO Başkanı Burkay'dan sonra Hepsiburada.com CEO'su İlker Baydar, Pozitron kurucusu Fatih İşbecer ve Uzman.tv, İstanbul.net ve İtiraf.com'un kurucusu Ersan Özer gibi Türkiye'nin önde gelen girişimcileri tecrübelerini aktarırken, toplantı, BB Legal'den Avukat Gökhan Uğur Bağcı'nın Melek Yatırım ile ilgili "Bireysel Katılım Sermayesi nedir?" başlıklı konuşmasıyla devam etti.

Son olarak, Etohum kurucusu Burak Büyükdemir moderatörlüğünde "Türkiye'de Yatırım ve Melek Yatırımcılık" paneli düzenlendi ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'ndan (TEPAV) Ussal Şahbaz, Girişim Fabrikası'ndan İhsan Elgin ve Aslanoba Capital CEO'su Hasan Aslanoba panel konuşmacıları olarak yatırımcılara ve girişimcilere yol gösterecek açıklamalarda bulundu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Btso Başkanı Burkay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement