Btso'da Gergin Seçim - Son Dakika
Ekonomi

Btso'da Gergin Seçim

Btso\'da Gergin Seçim

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) komite ve meclis üyelerinin belirleneceği seçimler başladı.

07.05.2013 13:32

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) komite ve meclis üyelerinin belirleneceği seçimler başladı. Kurulan 56 sandıkta saat 17.00'ye kadar oy kullanma işleminin devam edeceği, 2 adayın başkanlık için yarıştığı seçimlerde, zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Sahip olduğu 34 bin üye ile Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odası konumunda bulunan BTSO'da seçim heyecanı yaşanıyor. 22 bin üyenin oy kullanabileceği seçimde 51 komite ve 128 meclis üyesi seçilecek. Seçime 160 görevli nezaret ediyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan adayı İbrahim Burkay, seçimlere yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, "Bursa iş dünyasının bu kuruma sahip çıkması, bu kurumun kuruluş faaliyetlerini gerçekleştirecek yapıya kavuşması için Bursa 2023 Platformu olarak yola çıktık. Bugün özellikle katılıma baktığımda gerçekten Bursa'ya yakışan bir ilgi var. Ortaya koyduğumuz vizyonu, açıkladığımız projeleri hayata geçirmek adına önümüzdeki dönem için yetki alacağımıza kalpten yürekten inanıyorum. Bursa için de önümüzdeki döneme ışık tutacak, bugünü hayırlar uğurlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah hakkımızda hayırlı olan gerçekleşir" diye konuştu.

Sabah saatlerinde oy kullanan BTSO Meclis Başkanı ve yeni dönemde başkan adayı İlhan Parseker ise "Artık sözler bitti. İş oylamaya geldi. Bugün bütün üyelerimizi oylarını kullanıyorlar. Tabi kalabalık. İnsanlar biraz oylarını kullanırken zorlanıyorlar. Ama bunun başka bir çaresi de yok. Onlara şimdiden teşekkür ediyoruz. Bu zor sıcak günde bu kalabalık içinde oy kullandıkları için. Yoğun bir katılım var. Odamıza şehrimize, iş dünyamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

BTSO Başkanı Celal Sönmez ise centilmence yarışan adaylara başarılar diledi. 6 ayrı sandıkta oy kullandı.

Bu arada 10'uncu komite 7 numaralı sandıkta gerginlik yaşandı. Başkan adaylarından İbrahim Burkay'ın da oy kullandığı sandıkta, sandık başında beklediği sırada yaşanan kısa süreli gerginlik kısa sürede yatıştırıldı. Tartışmanın arasında kalan bir kadın ise fenalık geçirdi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Btso'da Gergin Seçim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement