Büyükorhanlı çiftçiye fidan ve tohum desteği - Son Dakika
Ekonomi

Büyükorhanlı çiftçiye fidan ve tohum desteği

Büyükorhanlı çiftçiye fidan ve tohum desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan Belediyesi ve Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğinde; Büyükorhanlı çiftçilere yaban mersini ve gojiberry fidanı, yem bezelyesi, slajlık mısır ve tohumluk fasulye dağıtıldı.

14.04.2022 00:59  Güncelleme: 01:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan Belediyesi ve Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğinde; Büyükorhanlı çiftçilere yaban mersini ve gojiberry fidanı, yem bezelyesi, slajlık mısır ve tohumluk fasulye dağıtıldı.

Bursa'da nitelikli tarımın yapılmasını ve çiftçinin daha fazla gelir elde etmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan ilçesindeki yetiştiricilere yönelik desteklerini sürdürüyor. Her zaman çiftçinin yanında olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Büyükorhan ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa 'yaban mersini ve gojiberry yetiştiriciliği kursu' düzenledi. Üreticilerin katma değeri yüksek ürünler yetiştirmesinin amaçlandığı kursa katılan 22 kursiyere sertifikaları törenle verilirken, 20 yaban mersini fidanı ve 20 gojiberry fidanı da katılımcılara hediye edildi. Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi, HAGEL ve Büyükorhan Belediyesi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 'yem bezelyesi, slajlık mısır ve tohumluk fasulye' dağıtım törenine geçildi. Törende 80 kişiye 9 bin 300 kilo yem bezelyesi, 70 kişiye 1530 kilo slajlık mısır, 73 kişiye 1000 kilo fasulye tohumu dağıtıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Başkanvekili Fetih Yıldız, gıda ve tarım konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçilere desteğini sürdürdüğünü söyledi. Bursa'nın 17 ilçesini de ayrı önemsediklerini belirten Fethi Yıldız, her köşesi farklı zenginliğe sahip bir şehirde yaşadıklarını hatırlattı. Verimli topraklarda üretim yapan herkese destek olacaklarını ifade eden Yıldız, "Kursa katılarak sertifika alan çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Altyapıdan üstyapıya, turizmden kültür programlarına kadar birçok alanda çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında, tarıma ve çiftçiye de destek oluyoruz. Dağ yöresi hiçbir zaman ihmal edilmedi. Bursa'nın en güzide yerlerinden birisidir. Yapılan yardımlar çiftçilerin yüzünü güldürecek ve gelecek nesillere ışık tutacaktır. Lütfen topraklarımıza sahip çıkalım ve değerlendirelim. Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimize her türlü desteğe vermeye hazırız" dedi.

Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, kurumların uyum içerisinde çalışması neticesinde çiftçilerin getirisi fazla alternatif ürünlerle tanışma fırsatını bulduğunu belirtti. Bu tür çalışmalarla hem ülke ekonomisine hem de bölge halkının kalkınmasına katkı sunacaklarını anlatan Korkmaz, "Eğitimi düzenleyen tüm kurumlara ve katılan çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Dağ yöresinde yaşayan insanlara yapılan her destek kıymetlidir. Bölgede yaşayan çiftçilerimiz üretim konusunda istekli. Verimli topraklar en iyi şekilde kullanılarak değerlendirilmeli ve başkalarına satılmamalıdır. Çiftçimize her zaman destek olmaya hazırız" diye konuştu.

Büyükorhan Kaymakam vekili Furkan Öztürk, kursu düzenleyen ve tohum dağıtımında bulunan kurumlara teşekkür ederek, çiftçileri tebrik etti. Dağ bölgesine sağlanan desteğin önemli olduğunu anlatan Öztürk, çiftçinin nitelikli tarım yaparak bu şekilde daha fazla gelir edeceğini ve daha fazla insanı tarıma yönlendireceğini söyledi. Verilen desteklerin yöre halkına can suyu olacağına inandığını anlatan Öztürk, dağıtılan her ürünün çok değerli olduğuna dikkat çekti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, son dönemde yaban mersini ve gojiberry üretiminde Bursa'nın önemli yol aldığını ifade ederek, kursa katılan çiftçileri tebrik etti. Tarımsal faaliyetlerin başında gelen hayvancılığı geliştirmek için yem desteğinin önem taşıdığını söyleyen Aygül, sağlanan imkanlarla et ve süt üretiminde kalitesinin artacağını ifade ederek, verilen desteğin üreticilere hayırlı olmasını temenni etti.

Çiftçiler adına konuşan Özcan Koray Karagöz, uzun yıllar özel sektörde yöneticilik yaptığını, 2016 yılından beri çiftçilikle uğraştığını söyledi. Yaban mersini ve gojiberry üretimine ağırlık verdiklerini ve İstanbul'dan Büyükorhan'a üretim yapmak için geldiklerini anlatan Karagöz, dağ yöresinin katma değeri yüksek bu meyveler için çok uygun olduğunu dile getirdi. Ürünleri kooperatif aracılığıyla önemli zincir marketlere sattıklarını belirten Karagöz, üreticiye destek olan herkese teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Büyükorhanlı çiftçiye fidan ve tohum desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı
    18:28 İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı

    İran'da 20 Mart-1 Nisan tarihleri arasındaki nevruz tatili, Van'ın beklentilerini karşılamadı. Her yıl nevruz tatilinde Van'a gelen İranlı turistler, bu yıl beklentileri karşılamadı. Oteller boş kaldı ve esnaf hayal kırıklığına uğradı. İranlı misafirlerin Van ekonomisi için önemli olduğu belirtildi.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.

  • Özel bankalar da emekli promosyon programına katıldı
    18:18 Özel bankalar da emekli promosyon programına katıldı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından özel bankalar da emeklilere verilecek promosyon ödemelerine dahil oldu. Kamu bankalarının belirlediği 8-12 bin lira arasındaki promosyon miktarlarına özel bankaların da uyacağı belirtiliyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek
    18:03 Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek

    Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni dönemde toplu ulaşımda Çorum'a çağ atlatacak olan 'öetrobüs' projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Başkan Aşgın, metrobüslerle şehrin ulaşımını kolaylaştıracaklarını belirtti.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım
    17:48 Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'ye yapılan yatırımları tek tek sıraladı. Son 21 yılda Kocaeli'ye 305 milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Yatırımlar arasında eğitim, gençlik ve spor, sağlık, konut, kentsel dönüşüm, ulaşım, tarım, sanayi ve teknoloji gibi alanlar bulunuyor.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı
    17:33 Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı

    Çin'in Hainan eyaletinde bulunan Boao sıfıra yakın karbon örnek bölgesi, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı öncesinde faaliyete geçti. Bölge, 8 farklı kategoride 18 proje tamamlayarak sıfıra yakın karbon aşamasına ulaşmış durumda.


Advertisement