Cezaevinden Hollanda'ya Abajur İhracatı - Son Dakika
Ekonomi

Cezaevinden Hollanda'ya Abajur İhracatı

Cezaevinden Hollanda\'ya Abajur İhracatı

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde, tutuklu ve hükümlüler tarafından su kabağından yapılan 300 ışıklı abajur ve 40 abajur altlığı Hollanda'ya ihraç edildi.

03.10.2013 16:45

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde, tutuklu ve hükümlüler tarafından su kabağından yapılan 300 ışıklı abajur ve 40 abajur altlığı Hollanda'ya ihraç edildi.

Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nde 255 dönüm arazi üzerine kurulu olan cezaevinde, tutuklu ve hükümlülerce üretilip özel motiflerle işlenen abajur su kabakları ihraç edilmeye devam ediyor. Hollandalı girişimci Hubertus Gisjbert van de Weerd'in sipariş ettiği 300 ışıklı abajur ve 40 abajur altlığı, bir hediyelik eşya toptancısı aracılığıyla Hollanda'ya gönderildi. Hollandalı girişimci, abajurlar için cezaevi yönetimine 9 bin 500 lira ödedi.

3 HAFTADA TAMAMLANDI

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi Müdürü Sabri Karataş, işlemeli abajur su kabaklarının kurum atölyesinde sigortalı olarak çalıştırılan hükümlü ve tutuklularca 3 haftada tamamlandığını söyledi. Birçok alanda başarılara imza attıklarını ve ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunan bir kurum haline geldiklerini belirten Karataş, "Üretimde özverili, sistemli ve planlı bir ekip çalışmasıyla kaliteyi yakalamaya çalışıyoruz. Bize desteğini esirgemeyen Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz ve cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Yaşar Özen'e teşekkür ediyorum" dedi.

Tutuklu ve hükümlülerin yaptığı abajurlar geçen yıl da Hollanda, Almanya ve ABD'ye ihraç edildi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Cezaevinden Hollanda'ya Abajur İhracatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement