Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, ihracat birim değer endeksi Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 azaldı.
İhracat birim değer endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre, yakıtlarda yüzde 14,2 azalırken, gıda, içecek ve tütünde yüzde 0,6, hammaddelerde (yakıt hariç) yüzde 2,8 ve imalat (gıda, içecek, tütün hariç) sanayinde yüzde 0,8 arttı.
İthalat birim değer endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 azaldı. İthalat birim değer endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütün ürünlerinde yüzde 10,7, imalat (gıda, içecek, tütün hariç) sanayinde yüzde 0,1 artarken, hammaddelerde (yakıt hariç) yüzde 9,2, yakıtlarda yüzde 11,1 azaldı. İhracat miktar endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azaldı. İhracat miktar endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütün ürünlerinde yüzde 13, hammaddelerde (yakıt hariç) yüzde 11,2, imalat (gıda, içecek ve tütün hariç) sanayinde yüzde 6,8 artarken, yakıtlarda yüzde 9,1 azaldı.
İthalat miktar endeksi 2013 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,8 arttı. İthalat miktar endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütün ürünlerinde yüzde 15,1, hammaddelerde (yakıt hariç) yüzde 7,4, yakıtlarda yüzde 3,9, imalat (gıda, içecek ve tütün hariç) sanayinde yüzde 16,7 arttı.
Takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre; bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat miktar endeksi yüzde 3,9 azalırken, ithalat miktar endeksi yüzde 20,2 arttı.
İhracat birim değer endeksinin ithalat birim değer endeksine bölünmesiyle hesaplanan dış ticaret hadleri, 2012 yılı Nisan ayında 94,8 iken, 2013 yılı Nisan ayında 97,5'e yükseldi. - İSTANBUL
Son Dakika › Ekonomi › Dış Ticaret Endeksleri Açıklandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?