Düğünlere Mola, Hazırlıklara Devam - Son Dakika
Ekonomi

Düğünlere Mola, Hazırlıklara Devam

Düğünlere Mola, Hazırlıklara Devam

Ramazan ayının gelmesiyle düğünlere mola verilirken, hazırlık süreci için çalışmalar devam ediyor Bir evin beyaz eşyadan mobilyaya, züccaciyeden ev tekstiline kadar döşenmesi 10 bin lirayı geçiyor Bazı mağazalar, evini döşemekte kararsız kalan çiftler için iç mimar desteği de veriyor

21.07.2013 11:18

ELİF FERHAN DURMUŞ - Ramazan ayının gelmesiyle düğünlere mola verilirken, hazırlık süreci için koşuşturmalar devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl 603 bin kişi dünyaevine girdi. Nisan ayından itibaren "evet" diyen çiftlerin sayısı ramazan ayına kadar giderek arttı. Ramazan Bayramı'nın ardından da evliliğe mola veren çiftlerin sayısı tekrar artış gösterdi.

Bu yıl da ramazan ayının gelmesiyle düğünlere mola verilse de Ramazan Bayramı'ndan sonra evlenecek çiftlerin hazırlıklar için koşuşturması devam ediyor. Beyaz eşyadan mobilyaya, züccaciyeden ev tekstiline kadar birçok şey ev kurmak isteyen çiftlerin ihtiyaçları arasında bulunuyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, salon ve yatak odası takımlarının fiyatları 2 bin liradan başlarken, takımların marka ve kalitesine göre fiyatlar değişiklik gösteriyor.

Bulaşık ve çamaşır makineleri, fırın, buzdolabı fiyatları da 2 bin 500 liradan başlayıp, ürünlerin özelliklerine göre 10 bin liraya kadar çıkıyor. Televizyon ve küçük ev aletleri de alınan ürüne ve markaya göre değişirken, elektronik ürünlerin satıldığı bazı mağazalarda "düğün sezonu"na özel kampanyalar da bulunuyor.

Evin tamamı için halı fiyatları 3 bin liradan başlarken, perde fiyatları da metresi 80 liradan satışa sunuluyor.

"Düğün sezonunda mobilya satışlarında artış görülüyor"

Çeşitli Alışveriş Merkezleri (AVM), mobilya, beyaz eşya ve elektronik mağazalar, evlenecek çiftler için özel kampanyalar yapıyor.

İrfan Home'da tek tek alındığında 9 bin 500 liraya mal olacak ürünler, elit evlilik paketi ile 6 bin 999 liraya satılıyor.

İrfan Home Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Kodaloğlu, bir ev için gerekli olacak 80 bin çeşit ürünlerinin bulunduğunu belirterek, "düğün sezonu"nda özellikle mobilya satışlarında artış görüldüğünü kaydetti.

Kodaloğlu, bazı mobilya markalarının ürün tesliminin 20 günü aştığını ifade ederek, kendi mağazalarında günübirlik teslimat yapılacak çok sayıda ürün çeşitlerinin bulunduğunu söyledi.

"Ücretsiz iç mimar desteği veriyoruz"

Kodaloğlu, evi döşemekte kararsız kalan müşterilere ücretsiz olarak bir iç mimarın tavsiyelerde bulunduğunu anlatarak, mekana uygun olarak bilgisayarda yapılan çizimlerle kararsız kalan müşterilere destek sağlandığını aktardı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Düğünlere Mola, Hazırlıklara Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement