Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mersin'de - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mersin'de

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mersin\'de

Çağlayan: "Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, tek devlet, tek millet, tek bayrak olmasını hazmedemiyorlar. Biz onlara hazmetme konusunda yardımcı olacağız. Biz, ülkemizi inadına büyüteceğiz, geliştireceğiz"

02.08.2013 00:31

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, " Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, tek devlet, tek millet, tek bayrak olmasını hazmedemiyorlar.

Biz onlara hazmetme konusunda yardımcı olacağız. Biz, ülkemizi inadına büyüteceğiz, geliştireceğiz" dedi.

Çağlayan, Erdemli ilçesine bağlı Sorgun köyü yakınlarında bin 280 rakımda bulunan Sarıpınar mevkisinde Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından verilen iftara katıldı.

Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin millete, yörüklere hükümdarlık etmek için değil, hizmet etmek için iktidara geldiğini ifade etti.

AK Parti iktidarında yapılan çalışmalara değinen Çağlayan, "Türkiye'nin önünü açacak önemli adımlar attık. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözecek birçok düzenlemeyi ayrı ayrı yaptık. Yeni düzenlemelerle hükümetimizin gözbebeği olan, bir nevi uç beylerimiz olan muhtarlarımızın da maaşlarını iki katına çıkardık. Çünkü onların verdikleri hizmetin kalitesini daha fazla artırmak istiyoruz. Bunun yanı sıra Sarıkeçli yörük kardeşlerimizi de unutmadık. Sizlerin iskandan kaynaklanan sorunları vardı. Bu sorun da çıkartılan yasayla çözüldü. 60 gün içerisinde ilgili kuruma başvurunuzu yapacaksınız ve ananızın ak sütü gibi helal olan haklarınıza kavuşacaksınız" diye konuştu.

Türkiye'nin hedeflerine hızla ilerleyen bir ülke olduğunu vurgulayan Çağlayan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, tek devlet, tek millet, tek bayrak olmasını hazmedemiyorlar. Biz onlara hazmetme konusunda yardımcı olacağız. Biz ülkemizi inadına büyüteceğiz, geliştireceğiz. Çünkü biz 10 yıl önce Türkiye'yi teslim aldığımızda kişi başına vatandaşımızın geliri 3 bin 500 dolardı. Namerde muhtaç olmuş olan bir Türkiye vardı. IMF'den 1 milyar dolar borç almak için IMF'nin kapısında bekletilen bir Türkiye vardı. AK Parti iktidara gelmeden önce faiz lobisi bu ülkeyi soyup soğana çevirmişti. Yüzde 70 faizlerle bu devlete borç veriyorlardı. Bugün gelinen noktada Türkiye, IMF'ye borcunu ödedi. Şükürler olsun IMF'ye eyvallahımız kalmadı. Borcumuzu sıfırladık. Bugün Türkiye, borç almadığı için hiç kimseden emir almıyor. Bundan 10,5 yıl önce dünyanın 26. büyük ekonomisi olan Türkiye, şükürler olsun bugün dünyanın 16. büyük ekonomisi. Türkiye, dünyada ihracatını en çok artıran ikinci ülke, dünyanın birçok ülkesi gerilerken ekonomisi büyüyen, gelişen bir ülke."

Çözüm sürecine de değinen Çağlayan, "Çözüm sürecini ortaya koyduk. Adeta şehit, kan üzerinden siyaset yapanların elinden siyasetini alacak çözüm sürecine başladık. Yüzde 70 faizi yüzde 4,5'lara düşürdük. İşte bunlardan dolayı birilerinin nasırına bastık. Bu durum Türkiye'yi soymak isteyenlerin ağırına gitti. Bu ülkede birliği, beraberliği, devletin bölünmez bütünlüğü için bunların nasırlarına basmaya devam edeceğiz. Onlar gelişen, büyüyen bir Türkiye istemiyor. Onlar kapı önünde bekletilen bir Türkiye istiyorlar. Buna güçleri yetmeyecek" diye konuştu.

İftar öncesi yayıkta ayran yayan Çağlayan, kendisine hediye edilen yeleği giyip, kasket taktı. Bakan Çağlayan, yöredeki vatandaşların sorunlarını dinledi.

Programa, AK Parti Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt, Çiğdem Münevver Ökten, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt ve vatandaşlar katıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement