Ekonomiden Kısa Kısa - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomiden Kısa Kısa

Ekonomiden Kısa Kısa

Kipa Avm'de Kış Modası

26.01.2010 02:33

Kipa AVM’de kış modası

? ÇİĞLİ Kipa Alışveriş Merkezi’nde 2010 kış kreasyonu düzenlenen defileyle beğeniye sunuldu. Serkan Duman Ajans tarafından düzenlenen defile ilgi gördü. Robotman şov ile başlayan defilede Boyner, Marks- Spencer, Batik, Laura Barasse, Bisse, Herry, Kiğılı, Roman, Altınyıldız, Tiffany, Dagi, Yimm-Key, Ruba, Mert Optik, Konyalı Saat, Jezebel, FixSilver, Assortie, Liz Coffieur ve Hatarat ürünleri bayan- erkek ve çocuk modeller tarafından sergilendi. Finali Onuncu Yıl Marşı ile yapılan defilede dış, iç, spor giyim ile takı, saat ve gözlük olmak üzere toplam 125 parça ürün sergilendi.

Bilal Doğan’a 2 ödül birden

? ODAK Döviz Genel Müdürü ve Odak Telefon Sirketleri’nin ortağı Bilal Doğan, en çok vergi ödeyen firmalar kategorisinde İzmir Ticaret Odası üyeleri arasında bronz madalya ve takdirnameyle ödüllendirildi.

Bilinçli hareket ettik

? İki ödül alan Doğan, vergi alanında ödül almanın kendisini bir kat daha mutlu ettiğini söyledi. Kazandıkları her kuruşun vergisini ödemenin vatandaşlık görevi olduğunu belirten Doğan, “Biz de bu bilinçle hareket ettik. Görevimizi yerine getirmenin huzurunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Krizin faturası sanayiye çıktı

TÜRKİYE’nin tarım ürünleri ihracatında yaklaşık yüzde 25 paya sahip Ege Bölgesi’nde tarımsal ürün ihracatının, 1999 yılından bu yana ilk kez sanayi ürünleri ihracatını geçmesi endişeyle karşılandı. Ege İhracatçı Birlikleri verilerine göre krizi yüzde 3’lük kayıpla atlatan tarım sektörüne karşı sanayi sektöründe yüzde 38 daralma yaşanmasının, sanayinin krizden aldığı yaranın boyutlarını gösterdiği öne sürüldü.

Söylediklerimizi teyid ediyor

İzmir Atatürk Organize Sanayi Başkanı Hilmi Uğurtaş 2009 sonunda ortaya çıkan rakamların bölge sanayisinin ne kadar kötü durumda olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Uğurtaş, “Yıl boyunca söylediklerimizi teyid eden bir tablo ortaya çıktı. Türkiye’nin toparlanması için yeni pazarlar önemli, ama bu pazarlara birden ulaşma şansımız yok. Büyümemiz yine AB ve ABD pazarlarının büyümesine bağlı. İyileşmeyi ancak 2010’un üçüncü çeyreğinden sonra hissedebiliriz. Bunun için de enerji gibi girdilerinin artmaması gerekiyor” diye konuştu.

Nasyonel’de ikinci kuşak

İZMİR’de 41 yıl önce kuaförlüğe başlayan Almanya Berlin Kuaför Akademisi mezunu Orhan Çetiner, bayrağı yavaş yavaş oğlu Orçun’a teslim ediyor. Alsancak, Bornova ve Ege Park şubelerinde marka olan Nasyonel Kuaför, İzmir’i dünya genelinde tanıtmaya çalışıyor. Arge çalışmalarına ciddi zaman ayırdıklarını söyleyen Orhan Çetiner, “Kuaförlük özen ve yetenek isteyen bir meslek. En önemlisi de yeteneğini geliştirmek ve insanlara en iyi hizmeti vermektir. Bunun için yurtdışındaki seminerler ve konferanslara gidip yeniliği, saç modasını İzmir’e getirirken, İzmir’i de en iyi şekilde yurtdışında tanıtıyoruz” dedi.

Bayrağı teslim alıyor

Babasından bayrağı yavaş yavaş teslim alan Orçun Çeliker ise müşteri sağlığının da önemli olduğunu belirterek, “İçinde kimyasal madde bulunan ürünleri tercih etmiyoruz” diye konuştu.

Dominos Pizza’dan dublex lezzetler

TÜRKİYE’nin en lezzetli pizzalarını hazırlayan Domino’s Pizza, “Dublex Pizza” keyfini iki farklı seçenekle zenginleştiriyor. İki kat incecik hamurunun arasına tüm hamuru kaplayan cheddar peyniri döşenerek hazırlanan bu lezzet, isteğe göre mozzarella peyniriyle de yapılıyor.

Anında bedava

Pizzanızı fırından çıktığı sıcaklığıyla 30 dakikada eve teslim eden Domino’s Pizza, gecikme durumunda halinde “Anında Bedava” garantisi kapsamında siparişteki bir pizzanın ücretini almıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ekonomiden Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement