Engellilere 'Bayram' Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Engellilere 'Bayram' Çağrısı

Engellilere \'Bayram\' Çağrısı

İş-kur İl Müdürü Selahattin Bayram, kura ile devlet memurluğuna alınacak engellilerin başvurularını bir an önce yapmaları çağrısında bulundu.

12.05.2014 09:48

Resmi gazetede yayımlanan 'Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkındaki Yönetmelik' gereği en az yüzde 40 engelli raporu olan ve raporunda çalışabilir yazan engelliler kura ile devlet memuru olacak.

KURA ÇEKİMİ İLE MEMURLUĞA ADIM ATACAKLAR

07 02 tarihli ve 28906 sayılı resmi gazetede yayımlanan 'Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkındaki Yönetmelik' gereği en az yüzde 40 engelli raporu olan ve raporunda çalışabilir yazan lise ve üstü hariç İlköğretim, İlkokul, Ortaokul, Halk Eğitim merkezinden alınan okuryazarlık programlarından mezun olanlar için 12-23 Mayıs tarihleri arasında öncelikle Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne müracaat ederek kurum kaydını yaptıracak. İş-Kur kaydını yaptırdıktan sonra Diyarbakır Aile ve Politikalar İl Müdürlüğü'ne müracaat ederek gerekli belgeleri dolduracak olan engelliler, sonrasında ise noter huzurunda yapılacak kuru çekemi ile devlet memurluğuna adım atacaklar.

BAYRAM'DAN ENGELLİLERE ÇAĞRI

Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram, şartları taşıyan tüm engelli vatandaşların 12-24 Mayıs 2014 tarihleri arasında işlemlerini tamamlamaları ve bu haktan yararlanmaları için çağrı yaptı.

BELİRTİLEN SÜRE İÇİNDE BAŞVURUNUZU YAPIN

Diyarbakır İş Kurumu İl Müdürlüğüne kayıtlı engelli işsiz sayılarının bin 527 olduğunu kaydeden İl Müdürü Bayram, "Bu bin 527 engelli vatandaşlarımızın tamamının sürelere dikkat ederek gerekli müracaatları yapmasını bekliyoruz" dedi. Bayram konuyla ilgili detaylı bilginin www.osym.gov.tr adresinden de edinilebileceğini söyledi.

ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ-KUR PERFORMANSI YÜZDE 90 İLE 'BAYRAM' ETTİ

Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Selahattin Bayram, İl müdürlüğüne atandığı günden bu yana geçen 7 aylık süre zarfında engellilere yönelik birçok çalışma içerisinde girdiklerini kaydetti.
2013 yılı Ocak-Ekim aylarındaki 9 aylık sürede toplam 307 engelli vatandaşın özel sektör işyerlerinde yerleştirildiğini hatırlatan Bayram, "İş-Kur İl Müdürlüğüne atandığım günden bu güne geçen 7 aylık sürede 436 Engelli vatandaşımızı özel sektör işyerlerinde işe yerleştirdik. Bu da gösteriyor ki yüzde 90'a yakın performansımızı arttırdık. Son bir yıl içerisinde engelli vatandaşlarımıza yönelik 10 ayrı meslek edindirme kursu açtık. Bu kurslar bilgisayar işletmeni, Bilgisayar bakım ve onarım, sekreter, bilgisayarlı muhasebe elemanı, şiş örgücü, aşçı yardımcısı, ayakkabı imalatçısı ve kilim dokuyucu alanlarındadır. Bu kurslardan 147 kursiyer yararlandı. Bu kurslara 608 bin 526 TL ödeme yapıldı" dedi.

İSTİHDAM ÇALIŞMALARI HIZLANDI

İşsizliğe karşı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bayram, kurum olarak istihdam çalışmalarına 2014 yılında hız verdiklerini dile getirerek, iş başı eğitim programına ilişkin işverenlere daha önce yaptığı çağrıyı yeniledi. Bayram, "İşbaşı eğitim programı kapsamında işverenlerimizin alacakları ilave işçiyi İl Müdürlüğümüzden almaları halinde ücretini ve sigorta primini ödemeye devam ediyoruz. 2 sigortalı işçisi olan tüm işverenlerimiz 3. İşçinizi İl Müdürlüğümüzden alın ücretini ve sigorta primini biz ödeyelim. Burada yanlış anlaşılma olmasın işverenlerimiz işçilerini kendileri de bulabilir. Buldukları işçiyi il Müdürlüğümüze kaydetsinler aynı işçiyi programdan faydalandıralım. Alınacak işçi için işverene herhangi bir dayatmada bulunmuyoruz. Kendi seçtikleri işçiyi program dâhilinde işe başlatıyoruz. Bu konuda içiniz rahat olsun" diye konuştu.

54 AYA KADAR İŞÇİNİN İŞVEREN PRİM PAYINI İŞ-KUR ÖDÜYOR

İşverenlerden kurumlarını görmezden gelmemelerini isteyen Bayram, "Yine işverenlerimiz alacağı bir işçiyi İl Müdürlüğümüz aracılığıyla alırsa maximum 54 aya kadar o işçinin işveren prim payının tümünü biz ödüyoruz bu da işverenlerimize sunduğumuz güzel imkânlardan biri. Siz zaten işçiyi alıyorsunuz yapacağınız tek şey o işçiyi il Müdürlüğümüze kayıt yaparak il Müdürlüğümüz üzerinden almanız işte o zaman işveren prim payını biz ödüyoruz. İşverenlerimiz İl Müdürlüğümüzü görmezden gelmesinler kaybedecekleri hiçbir şey yok kendilerine fazladan bir maliyet olmayacak. İşverenlerin yapması gereken sadece alacağı herhangi bir işçiyi İl Müdürlüğümüze kayıt yaptırarak İl Müdürlüğümüz üzerinden almadır. Bunu yapması halinde İl Müdürlüğümüz üzerinden alınan işçinin işveren prim payını biz ödüyoruz. Tüm işverenlerimizi bu ve diğer imkânlarımız için İl Müdürlüğümüze bekliyoruz" şeklinde işverenlere de çağrıda bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Engellilere 'Bayram' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement