EPDK Başkanı Yılmaz: Deprem bölgesinde akaryakıt temininde kısıtlama kaldırıldı - Son Dakika
Ekonomi

EPDK Başkanı Yılmaz: Deprem bölgesinde akaryakıt temininde kısıtlama kaldırıldı

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren bölgeye yönelik akaryakıt ikmalinin hızlandırılması için gerekli adımları attık ve mevzuata yönelik kısıtları kaldırdık'' açıklamasında bulundu.

06.02.2023 19:04  Güncelleme: 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) deprem bölgesinde akaryakıt ikmal sorunu yaşanmaması için tedbirlerin alındığını bildirmişti.

"HİÇBİR KISITLAMA HİÇBİR MEVZUAT ENGELİ YOKTUR"

Kısıtlamaya ilişkin açıklama yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, şunları kaydetti:

"Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren bölgeye yönelik akaryakıt ikmalinin hızlandırılması için gerekli adımları attık ve mevzuata yönelik kısıtları kaldırdık. Bayilere akaryakıt ikmali ve vatandaşlarımızın akaryakıt temini konusunda hiçbir kısıtlama hiçbir mevzuat engeli yoktur. İkmal süreçleri vakit kaybı olmaksızın sürdürülmekte, ihtiyaçlar ivedilikle karşılanmaktadır."

KISITLAMA KARARI ALINMIŞTI

EPDK, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen depreme ilişkin, akaryakıt dağıtıcı ve bayi dernekleriyle görüşüldüğünü, deprem bölgesinde akaryakıt ikmal sorunu yaşanmaması için tedbirlerin alındığını bildirmişti.

Bir önceki açıklamada "Depremden zarar gören ya da etkilenen bütün akaryakıt istasyonlarının otomasyon sistemlerine ilişkin mevzuattan kaynaklanan yükümlülükleri 30 gün süre ile ertelenmiştir." ifadeleri yer almıştı.

EPDK Başkanı Yılmaz: Deprem bölgesinde akaryakıt temininde kısıtlama kaldırıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi EPDK Başkanı Yılmaz: Deprem bölgesinde akaryakıt temininde kısıtlama kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement