Gabar: Enerji ve Umut Merkezi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gabar: Enerji ve Umut Merkezi

30.12.2024 12:08

Gabar Dağı'nda 76 kuyudan günlük 69 bin varil petrol üretilerek enerji hedeflerine yaklaşıldı.

Gabar sadece enerji sahası değil, umut ve değişimin merkezi oldu

Gabar'da 76 kuyudan günlük 69 bin varil petrol üretimi

ŞIRNAK - En büyük kara keşiflerinden biri olan ve 1 milyar varil petrol rezervi olan Gabar Dağında sondaj çalışmaları ve petrol üretimi aralıksız devam ediyor. 76 kuyudan günlük 69 bin varil petrol üretimi gerçekleştirilerek, 100 bin varil hedefine bir adım daha yaklaşıldı.

Türkiye, enerji güvenliğini sağlamak ve dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla petrol keşif ve üretim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin petrol arama ve çıkarma faaliyetleri, hem iç enerji ihtiyacını karşılama hem de bölgesel enerji dengelerini şekillendirme açısından kritik bir önem taşıyor. Petrol keşiflerinin en önemlisi olan ve Türkiye'nin petrol dağı olarak anılmaya başlanan Gabar Dağında yeni bir rekora imza atıldı. Sondaj çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Gabar'da 76 kuyuda günlük 69 bin varil petrol üretimi gerçekleştirilerek, günlük 100 bin varil üretim hedefine bir adım daha yaklaşıldı.

3 bin kişinin umut ve değişim merkezi

Gabar sadece bir enerji sahası değil, aynı zamanda bir umut ve değişim merkezi oldu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Gabar'da yapılan sondaj ve petrol üretiminde 3 bin kişi Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığının önüne geçmek için gece gündüz çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Kilis Gabar: Enerji ve Umut Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement