Gebze Belediyesi, Kasapları Denetledi - Son Dakika
Ekonomi

Gebze Belediyesi, Kasapları Denetledi

Gebze Belediyesi, Kasapları Denetledi

Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren kasapları denetledi. Denetimlerde işyerlerinin ruhsat ve evrak kontrolü yapıldığı gibi, et ve et ürünlerinin kalitesi, son kullanma tarihleri, fiyat etiketleri ve hijyen kurallarına uygunluk da kontrol edildi. Kurallara uymayan işyerlerine idari yaptırım uygulayan ekipler, sağlıklı şartlarda satış yapan esnafa teşekkür etti.

15.11.2023 15:29

Gebze Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğünden oluşan ekipler ilçede faaliyet gösteren kasapları denetledi.

Gıda mühendisi ve veteriner hekim eşliğinde ilçede bulunan kasap ve tavuk satış yerlerinde denetim gerçekleştiren Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler; işyerlerinde ruhsat ve evrak kontrolünün yanı sıra satışa sunulan et ve et ürünlerinin rengi, kokusu, son kullanma tarihleri, müşteriyi aydınlatıcı fiyat etiketi, soğuk hava depolarında etlerin yerle temasının olmaması, askıda bulunan etler arasında mesafelerin olması, duvar ve benzeri yerlere temas etmemesi, yetkili kesimhaneden mührü olup olmadığı ve hijyen kurallarına uygunluğunu kontrol etti. Yapılan denetimler sonucunda kurallara uymayan işyerlerine idari yaptırım uygulayan ekipler, sağlıklı şartlarda satış yapan esnafa teşekkür etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Gebze Belediyesi, Kasapları Denetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement