Genç Modacı İçin Defile İmecesi - Son Dakika
Ekonomi

Genç Modacı İçin Defile İmecesi

Genç Modacı İçin Defile İmecesi

Gelinlik Tasarım Yarışması'nın 2010'daki birincisi 24 yaşındaki Fatma Palaoğlu'nun bu yılki If Wedding Fuarı'nda yapacağı kapanış defilesi için Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nin (EGSD) öncülüğünde örnek bir dayanışma sergilendi.

03.01.2012 10:33

Gelinlik Tasarım Yarışması'nın 2010'daki birincisi 24 yaşındaki Fatma Palaoğlu'nun bu yılki If Wedding Fuarı'nda yapacağı kapanış defilesi için Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nin (EGSD) öncülüğünde örnek bir dayanışma sergilendi.

EGSD, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İZKO) ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği (MKMMD), İzmir'in gurur fuarlarından If Wedding Fashion- Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın kapanışında defile yapacak tasarım birincisi Fatma Palaoğlu için güçlerini birleştirdi. MKMMD, Palaoğlu'nun kumaş sponsoru olurken İZKO bünyesindeki Tasarım ve Modelistlik Merkezi de dikim işini üstlendi. Öte yandan EGSD ise sponsorlar bularak nakit destek sağladı. Bu sayede tasarımcı Palaoğlu, 2010 yılında Gelinlik Tasarım Yarışması'nda elde ettiği birinciliği cebinden bir kuruş harcamadan tarihi bir defileyle taçlandırabilecek.

İLK GÖREV PALAOĞLU'NUN OLDU

Bu birlikteliğe öncülük eden EGSD'nin Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Torun, aynı sektöre hizmet veren kurumların geleceğin modacılarını yaratmak için el ele verdiğini vurguladı. Gelinlik fuarının EGSD'nin de çabalarıyla marka haline geldiğini, yeni hedeflerinin İzmir'den gelinlik çıkarmak olduğunu ifade eden Torun, "Bunun için onlara kapanış defilesi hazırlama görevi verdik. İlk görev de genç tasarımcımız Fatma Palaoğlu'na düştü" dedi.

NORMALDE MALİYET EN AZ 500 BİN LİRA

Ünlü mankenlerin katıldığı bir defilenin en az 500 bin liraya mal olduğunu, kıyafetlerin ise bu maliyete dahil olmadığını vurgulayan Torun, "Genç tasarımcıların bu düzeyde bir defileyi finansa etme şansı yok. Biz dünyanın dört bir yanından gelen alıcıların, ünlü modacıların yer aldığı, yeni fikir ve modaların hayat bulduğu bir noktada defile yapma şansı vererek İzmir ve Türkiye'ye yeni tasarımcılar, genç modacılar kazandıracağız" diye konuştu.

PALAOĞLU: BU FIRSATIN DEĞERİNİ BİLİYORUM

Üç kurumun desteğinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Fatma Palaoğlu ise 2010 yılındaki yarışma birinciliğinin ardından Alsancak'ta kendi ofisini açtığını ve kişiye özel abiye tasarımları yaptığını kaydetti. Palaoğlu, defileye sıkı bir şekilde hazırlandığını da vurgulayarak, "Amacım, gelecekte dünya çapında modacı olmak. Bu defilede bu hedefte önemli bir fırsat. Bu fırsatın değerini biliyorum" dedi.

İZKO Başkanı Mevlut Turun ise İzmir'in üretimde iyi bir noktada olmasına karşın tasarımcı konusunda potansiyelini değerlendiremediğini belirterek, "Biz de bu açığı gidermek için KOSGEB'den destek alarak Moda Tasarım ve Modelistlik Merkezi'ni açtık. Bugüne kadar da büyük yol aldık" ifadelerini kullandı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Genç Modacı İçin Defile İmecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement