Global Girişimcilik Haftası Hazırlıkları Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Global Girişimcilik Haftası Hazırlıkları Başladı

Global Girişimcilik Haftası Hazırlıkları Başladı

Global Girişimcilik Haftası bu sene 12-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

04.09.2012 14:53

Her yıl 130 ülkede aynı anda kutlanan ve girişimcilik ekosistemindeki tüm paydaşları örgütleyerek 15-30 yaş arası gençlere ve çevrelerine girişimcilikle ilgili farkındalık ve beceriler kazandırmayı misyon edinen Global Girişimcilik Haftası bu sene 12-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Haftanın hazırlıkları doğrultusunda etkinliklerde görev alacak ve destek verecek 51 kurumdan 80 temsilci bu ulusal kampanyanın iş ortaklıkları ve stratejisini belirlemek üzere 3 Eylül 2012'de Koç Üniversitesi'nin Beyoğlu'nda bulunan Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi konferans salonunda bir araya geldi. Türkiye ayrıca bu sene ilk kez Global Girişimcilik Haftası Avrupa buluşmasına ev sahipliği yaptı ve Avrupa'da Global Girişimcilik Haftasını düzenleyen kurumlardan da yaklaşık 15 üst düzey temsilci (3-4 Eylül tarihlerinde) Türkiye'deki paydaşlarla buluştu.

Türkiye'de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri, 12-18 Kasım 2012 tarihleri arasında kutlanacak. Bu etkinliklerde yer alacak 51 kurumdan 80 temsilci 3 Eylül'de Hafta'nın çalışma konseylerini, iş ortaklıklarını, iletişim kampanyasını ve düzenlenecek ana etkinliklerini şekilllendirmek üzere bir araya geldi. Geçtiğimiz yıl sivil toplum örgütleri, üniversiteler, devlet kurumları, özel sektör ve medya gibi kuruluşlardan 81 ilden 211 paydaşın katılımıyla toplam 239 etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikler kapsamında paneller, konferanslar, oturumlar, çalışma atölyeleri, fikir yarışmaları, eğitim programları, web buluşmaları ve vaka çalışmaları organize edildi. Ayrıca küresel ölçekte başarılarını kanıtlamış girişimciler, Türkiye'nin önde gelen iş adamları, fikir önderleri, profesyonel yöneticiler ve uzmanlar gönüllü olarak gençlerle buluşarak gençlerde girişimcilik bilincini oluşturup potansiyellerini ortaya çıkarmak için bilgi ve birikimlerini paylaştı.

Global Girişimcilik Haftası öncesinde Türkiye'nin ilk kez ev sahibi olduğu Global Girişimcilik Haftası Avrupa Buluşması Bahçeşehir, Koç ve Sabancı Üniversiteleri, Endeavor Girişimcileri ve haftanın Türkiye İcra Kurulunun katkılarıyla 3-4 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleşti. Avusturya, Belarus, Belçika, Fransa, Almanya, İngiltere, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Monaco Hollanda ve Norveç'teki Global Girişimcilik Haftası ev sahibi özel sektör, STK ve devlet kurumlarının temsilcilerinin katıldığı buluşmada paneller, yuvarlak masa toplantıları, paydaşların bir araya geldiği yemek ve resepsiyonlar ile Avrupa ve Türkiye'deki girişimcilik iklimi üzerine konuşmalar yapıldı ve ülkeler arası potansiyel iş ortaklıkları için zemin hazırlandı.

Global Girişimcilik Haftası'nın Türkiye'deki genel koordinasyonunu üstlenen Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu iki gün süren Global Girişimcilik Haftası Avrupa Buluşmaları'nın önemini şu sözlerle açıkladı: "Global Girişimcilik Haftası öncesinde Avrupa'da Global Girişimcilik Haftası ev sahibi kurumları ile iki gün boyunca paneller düzenleyip kendileriyle fikir alışverişlerinde bulunduk. Bu buluşma networking açısından çok öneml ibir platform. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen girişimcilik ekosisteminin öncü kurum yetkilileri sadece kendi aralarında değil bu buluşmaya katılan Türk paydaşlar ve girişimcileri ile iletişim kurup, iş fırsatları geliştirme imkânı sağlamış oldular."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Global Girişimcilik Haftası Hazırlıkları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement